Liene Greifāne valsts dzimšanas dienā dāvina dziesmas «Latvija»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Latvijas dzimšanas dienā dziedātāja Liene Greifāne nākusi klajā ar jaunu videoklipu dziesmai «Latvija». Šo dziesmu Liene sarakstījusi pirms pāris gadiem, laikā, kad latvieši masveidā pameta savu dzimteni labākas dzīves meklējumos ārzemēs.

Šis posms Lienes dzīvē bija ļoti emocionāls, jo daudzi dziedātājai tuvi cilvēki arī pameta Latviju. Arī pati Liene ir braukusi labākas dzīves meklējumos, taču ilgas pēc tautiešiem un savas zemes bija lielākas par sapņiem iekarot pasauli.

Ar videoklipā parādīto stāstu Liene vēlējās aizskart katra latvieša sirdi. Cerība, ka latvieši kādreiz atgriezīsies, nekad nepazudīs.

«Varbūt dziesma liks kādam aizdomāties, vai ir vērts doties prom un dzīvot svešumā, atrautam no savām saknēm,» komentē dziesmas komponiste.

Videoklipa tapšanā un ideju realizācijā Lienei palīdzēja Igors Linga, un klipu montēja Jānis Viduskalns.


Dziesma «Latvija» ir iekļauta arī Lienes Greifānes akustiskajā koncertprogrammā «Esmu latviete, biju un būšu». Tajā apkopotas 14 pilnīgi jaunas dziedātājas oriģināldziesmas.

Akustiskie lielkoncerti skatītāju vērtējumam tiks nodoti 18. un 19.decembrī koncertzālē «Rīga».

Dziesmu radīšanā Lieni Greifāni iedvesmojuši gan dziļi personiski pārdzīvojumi, gan apkārtējie cilvēki un notikumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu