Jauns raidījums: "ZB rupors"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau pavisam drīz „Nesmuko cilvēku klubs” skatītājiem piedāvās vēl nebijušu un kvalitatīvu izklaides raidījumu „ZB rupors”. Par raidījuma vadītājiem sevi iecēluši Arnis Kundziņš (spēcīgs vīrietis), Jānis Strautnieks (liels cilvēks) un Jānis Vaišļa (arī liels cilvēks).

„Nesmuko cilvēku klubs” izveidots pēc jaunāko sociāli psihopātisko pētījumu rezultātiem, kur pierādīts, ka katrs piektais latvietis ir nesmuks. Kā saka angļi - Welcome to club! (Tulkojumā no angļu valodas: labāk būt nesmukam nekā nepieskaitāmam.) ”Runājot par lietām un dzenoties pēc vienkāršas un lētas reklāmas, mēs esam aizmirsuši galveno šajā pasaulē - cilvēku... Presē un sabiedrībā tiek prezentēti cilvēki - „runājošas galvas”, kurām nepiemīt cilvēciska valoda un domāšanas veids. Raidījums „ZB rupors” ir veidots kā sociāls protests pastāvošajai - mirstošajai varai.. To var nosaukt par „multivizuālo grafiti”, kur bez humora izjūtas ir nepieciešams intelekts un sabiedriski aktīvs domāšanas veids," TVNET stāsta Jānis Vaišļa, raidījuma "ZB rupors" līdzproducents.

Sauklis pirmajiem 20 raidījumiem ir: ”Zemi zemniekiem, maizi cilvēkiem!” Raidījuma veidotāji TVNET atzīst, ka „Nesmuko cilvēku klubs” ir vienots ar valsti un valdību, un neslēpj, ka ir pret vardarbību, tomēr atbalsta audzinošas metodes!

Kā noskaidroja TVNET, „ZB ruporam” jau ir izveidots arhīvs ar 20 raidījumiem, kuri kopš š.g. maija ir skatāmi gan LMK, gan LZK kanālos, kā arī vairākos interneta portālos (draugiem.lv, boms.lv u.c.). Skatītāju interese ir milzīga, un „ZB rupors” raidījuma veidotāji atzīst, ka iesākumā pat nācies saskarties ar dažām tehniskām problēmām, tā kā neviens nav cerējis uz tādu atsaucību, bet panākumi likuši pilnveidot un uzlabot skatīšanās iespējas, un drīzumā tiks piedāvāta iespēja raidījumus vērot arī jaunajā Platforma.lv mājas lapā. Nosaukums „ZB rupors” radies, izmantojot sākuma burtus no deviņdesmito gadu populārā raidījuma „Zvaigznīšu brīdis”, kuru zināja visi un kas bija viens no klausītākajiem un iemīļotākajiem raidījumiem! Tolaik bija vajadzīga liela uzdrīkstēšanās, lai atklāti runātu, tomēr „Zvaigznīšu brīdis” vienoja daudzus pašreiz sabiedrībā populārus cilvēku – Arni Kundziņu, Robertu Gobziņu, Ufo (Kasparu Upacieri), Ēriku Loku, Jāni Vaišļu, Normundu Rutki, Krišu, Jussi Pekonenu u.c. Tā nebija tikai radio pārraide, bet gan vēlme paust savu viedokli, dzīvesveids un, protams, arī humors, kas ZB puišus pavadīja arī ikdienā. Savulaik pie biroja durvīm atradās paziņojums: ”Idiotiem un amerikāņu tūristiem ieeja aizliegta!” Ar humora piegaršu ZB izturējās arī pret politiku. Pēc Pētera Apiņa (Latvijas Ārstu biedrības prezidents) iniciatīvas tika nodibināta Muļķu partija, kuras lozungs bija: „Mēs zagsim mazāk!” Tikai neliels balsu iztrūkums neļāva dažiem no apvienības biedriem kļūt par Saeimas deputātiem. Bet politiskā vara nebija ZB biedru pašmērķis. 1993. gadā tika uzņemta arī pirmā melnā humora filma latviešiem „Ceļojums uz Tukumu”, kuras režisors bija Andrejs Ēķis, un tās budžets bija 375 ASV dolāri! Kopš tā laika, protams, daudzas lietas ir mainījušās. Katrs no tolaik iesaistītajiem cilvēkiem ir atradis savu ceļu, bet gribētos domāt, ka ikviens no viņiem ir saglabājis cilvēcību un mēģina to paust citiem. Kā savulaik ir teicis Arnis Kundziņš: ”Dzīvē ir tik daudz ļaužu, bet tik maz cilvēku!” Tādēļ arī jaunais raidījums „ZB rupors” radīts, lai runātu ar cilvēkiem par dzīvi un liktu viņiem pasmaidīt par šo laiku, ko daži sauc par „krīzi”. "Nesmuko cilvēku klubs" ir kā jauna vēsma stagnācijas iegrimušajā TV raidījumu kolāžā, kas ļauj intelektam atmosties un veldzēties nedaudz augstākā līmenī, nekā to nostāda tradicionālā raidījumu programma. P.S. Raidījumā tiek lietota spēcīga valoda, tāpēc bērniem skatīties neiesakām! Grams nikotīna nogalina zirgu!

No 18. septembra katru piektdienas vakaru plkst. 21.55 LTV7.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu