Reportāža: eklektikas orkāns "Bilžu" jauno grupu koncertā (13)

Kaspars Zaviļeiskis
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar, 14. oktobrī, Kongresu namā notikušo "Bilžu" jauno grupu koncertu bija grūti nokavēt, jo to iesāka... grupa "Eolika"! Pēcāk uz skatuves tiešām kāpa vairāk vai mazāk jaunie mūziķi, taču neko īpaši jaunu TVNET Kongresu namā pavadītajās četrās stundās tā arī nesaklausīja. Tas gan nenozīmē, ka pilnībā trūka interesantu koncertmomentu.

Par "Eolikas" lēkāšanu pa skatuvi, dziedot uz fonogrammas instrumentālā pavadījuma jeb tā sauktā mīnus 1, neko vairs neteiksim. Labāk īsumā izcelsim sešus labākos no 17 pilntiesīgajiem koncerta "Jaunās grupas un Bilžu veterānu kopprojekti" dalībniekiem.

"Sunday Jam Toast" un Juris Kulakovs

Made Ērgle
Made Ērgle Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET


"APMJ" un Laimis Rācenājs

Laimis Rācenājs
Laimis Rācenājs Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET


"Predict" un Māra Upmane-Holšteina

Jevgēņijs Mironovs un Māra
Jevgēņijs Mironovs un Māra Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET


"Mango" un Liene Šomase

Konstantīns Sedunovs un Liene
Konstantīns Sedunovs un Liene Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET


"Between the Lines" un Gvido Linga

Evelīna Miglāne
Evelīna Miglāne Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET


"STandART" un Goran Gora

Kalvis Kluburs
Kalvis Kluburs Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET


Rezumējot kārtējo reizi jāsecina, ka jaunās grupas pārsvarā turpina domāt diezgan stereotipiski un bīstas no drosmīgākiem dzirdamiem vai redzamiem izlēcieniem,

lai gan par pēdējiem tik viennozīmīgi vairs nevar spriest – daži vakardienas koncerta skatuves tērpi pārsteidza itin pamatīgi. Jā, un Fredim, kā pasākuma vadītājam, nākamgad tomēr vajadzētu sagatavot nedaudz vairāk svaigu joku, jo to par DJ Japāni mēs bijām dzirdējuši jau pirms gadiem sešiem...

Citādi prieks par Kongresu namu piepildījušo publiku, jo tajā laikam jau jābūt pārliecinātiem melomāniem, kuri spēj uztvert tik daudz jaunu un, kas galvenais, tik ļoti dažādu mūziku četru stundu garumā. Īsts eklektikas orkāns!

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu