Video: Elizabete Zagorska mudina mīlēt mūsu zemi un folkloru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinot iesākto dziesmu sēriju etno - folk stilā, dziedātāja Elizabete Zagorska sadarbībā ar Rolandu Ūdri ierakstījusi dziesmu «Tāpēc», kura pauž patriotiskumu, mīlestību pret Latviju, tautas folkloru un dejotprieku visās paaudzēs. Dziesmai tapis arī videoklips.

Latviešiem dziesma un dejotprieks ir asinīs. Latvieši mīl savu zemi un rūpējas par to. Lai arī esam diezgan lieli individuālisti, tomēr, ja vajag, latvieši spēj būt vienoti un kopīgiem spēkiem paveic ko patiesi nozīmīgu.

Tieši tā ar dziesmoto revolūciju un Baltijas ceļu 1989. gadā simtiem tūkstošu Latvijas iedzīvotāju neatkarīgi no tautības un reliģiskās pārliecības izgāja ielās, un Latvija miermīlīgi bez vardarbības atbrīvojās no padomju okupācijas jūga un atguva valstiskumu.

Arī pēc daudziem gadsimtiem un visvisādu režīmu maiņām latvieši ir saglabājuši savu unikālo folkloru.

«Tuvojoties valsts svētkiem jo īpaši aizdomājamies par latvietību. Dzimtene ir tā, kas mums patriotiski jāaizstāv. Mums nekur un nekad nebūtu jākautrējas par to, ka esam latvieši, jo mēs esam tauta, kas izdzīvojusi cauri daudzām varām, saglabājot savu latvietību, tradīcijas un neatkārtojamo folkloru. Slāpes, kas pieminētas dziesmā, pauž mūsu vēlmi pastāvēt, būt nemitīgā kustībā un mijiedarbībā ar dabu un savu dzimteni. Plānojot videoklipu dziesmai kopā ar režisori Aiju Strazdiņu, domājām par to, ko latvietis dara, kad ir priecīgs, ar ko viņš nes mūsu vārdu pasaulē - tas ir sports, kustība un deja. Mūsu nacionālā deja ir mūsu atpazīstamības zīme. Klipā tā parādīta stilizētā versijā ar galopa soļiem, bez tautastērpiem izdejojot šo dziesmu,» atklāj dziedātāja Elizabete Zagorska.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu