LTV1 jaunajā sezonā pastiprināti atspoguļos notikumus valstī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Televīzija, sākot jauno sezonu, darbdienās kļūs par centrālo un nozīmīgāko sabiedrisko notikumu atspoguļotāju. Procesi valstī šobrīd ir intensīvi un nākotnei būtiski. Latvijas Televīzija, būdama sabiedrisks medijs, apzinās savu misiju - ikvienam mūsu valsts iedzīvotājam ne tikai palīdzēt izprast šos procesus, bet atrast arī atbildes uz visdažādākajiem jautājumiem, sniegt padomu, kā rīkoties šajā ekonomiski kritiskajā laikā.

„Ik dienu mūs sasniedz jaunas informācijas lavīna. Tie ir notikumi un lēmumi, kas vistiešākajā veidā skar mūsu bērnu, mūsu vecāku un mūsu nākotni. Tāpēc šobrīd Latvijas Televīzija būtiskāk nekā jebkad vēlas turēt roku uz notikumu pulsa. Svarīgāk par izklaides un šovu relaksējošo dabu mums šķiet nodrošināt cilvēkus ar iespējami plašāku informāciju, līdztekus patiesības atspoguļošanai cenšoties saskatīt izeju no krīzes un motivāciju palikt Latvijā, nevis doties no tās projām,” jauno LTV 1. kanāla koncepciju uzsver tā direktore Baiba Šmite.

Tieši tāpēc jau no 31. augusta LTV1 programmā tiks iekļauta virkne jaunu informatīvi dokumentālu raidījumu, kas skatītājus uzrunās tiešraidē.

Pasaules un Latvijas ekonomikas karstākie temati turpmāk tiks apskatīti un diskutēti raidījumā „Sarkanā līnija”, kas ēterā būs pirmdienu vakaros tūlīt pēc „Panorāmas” – plkst. 21:10. Raidījumu vadīs Latvijas televīzijas ziņu dienesta ekonomikas korespondents Kristaps Pētersons. Kopā ar tautsaimniecības un biznesa nozaru spilgtākajām personībām tiks meklētas atbildes uz aktuālajiem jautājumiem. Neviena problēma nav nepārvarama, ja mēs par to aktīvi domājam un runājam. Risinājums, iespējams, ir tepat blakus, taču ieraugāms tikai „prāta vētrās”. Nosaukums „Sarkanā līnija” nav jātulko kā bijušā veselības ministra minētā robežšķirtne. Jēdziens „sarkanā” simbolizēs karsto tematiku, taču „līnija” – ceļu, pa kuru var izkļūt no krīzēm un problēmām.

Savukārt ceturtdienu vakaros tūlīt pēc „Panorāmas”, plkst. 21:10, ēterā būs Gundara Rēdera vadītā pārraide „Atklātā ceturtdiena”. Raidījumā „Atklātā ceturtdiena” galvenais varonis būs parasts Latvijas iedzīvotājs, kurš nokļuvis sarežģītā dzīves situācijā. Meklēt atrisinājumu, reizēm pat no bezizejas situācijām, viņam palīdzēs raidījuma vadītājs Gundars Rēders. Vai tā ir atlaista skolotāja; māte, kas zaudējusi bērnu ārstu kļūdas dēļ; azartspēļu atkarībās nonācis cilvēks... Meklēt atbildes uz jautājumiem, kurš vainīgs un kā tālāk dzīvot, palīdzēs raidījuma „Atklātā ceturtdiena” studijas viesi, kuri vistiešākajā veidā ietekmē galvenā varoņa dzīvi.

Bet piektdienu vakaros plkst. 21:10 ēterā būs Ivetas Elksnes vadītā pārraide „100. pants piedāvā...”. Tajā Iveta Elksne analizēs aizvadītās nedēļas būtiskākos notikumus.

Tāpat kā līdz šim turpināsies raidījums „100. pants” (no pirmdienas līdz ceturtdienai plkst. 20:00), raidījums „Jauna nedēļa” (otrdienās plkst. 21:10) un Jāņa Dombura vadītā pārraide „Kas notiek Latvijā?” (trešdienās plkst. 21:20).

Šo izmaiņu dēļ vairāki LTV1 raidījumi būs skatāmi citos raidlaikos: prāta spēle „Zini vai mini” – piektdienās plkst. 20:00, raidījums „Latvijas šlāgeraptauja” – sestdienās plkst. 19.30, raidījums „Vides fakti” – sestdienās plkst. 19.00.

Jau 5. septembrī skatītāji redzēs Normunda Rutuļa koncertu, kas 21. augustā izskanēja Dzintaru koncertzālē. Pirmajā daļā par muzikālo pavadījumu rūpēsies populārā latviešu profesionālā rokenrola komanda “Keksi”. Tieši viņu līdzdalība šajā projektā klausītājiem ļaus kopā ar Normundu apceļot svešās zemes, sniedzot iespēju labi zināmās Normunda dziesmas sajust citādākā - enerģiskā un tajā pašā laikā arī romantiskā skanējumā. Līdz šim šāda sadarbība nav bijusi, tādēļ patīkams pārsteigums garantēts. Otrajā daļā par mājīgu atmosfēru rūpēsies Normunda Rutuļa ilggadējie skatuves partneri ar amizanto nosaukumu “Slavenais Rīgas orķestris”. Repertuārā - skaņdarbi gan no Normunda pirmā albuma “Vasarā sniegs”, gan pārējiem projektiem, kuros apkopotas mazāk populāras dziesmas. Starp citu, koncertā goda viesa statusā piedalīsies arī maestro Raimonds Pauls. Pat vēl vairāk - viņš par godu šim koncertam radījis gluži jaunas dziesmas! Un vēl: arī šajā koncertā redzēsim to, ko paveicis Normunds Rutulis stepa treniņos...

Savukārt 12. septembrī LTV1 tiešraidē būs skatāma Dailes teātra jaunās, 90. jubilejas sezonas atklāšana - Jāņa Petera jubilejas vakars „Dzejnieka mīlas vārdi”. Līdzīgi kā Jāņu priekšvakarā, kad LTV1 translēja R. Blaumaņa lugu „Skroderdienas Silmačos” no Nacionālā teātra, arī šoreiz skatītājus gaidīs ne tikai izrādes tiešraide, bet ieskats iestudējuma aizkulisēs, aktieru ģērbtuvēs, noskaņojumā, kas valda viņpus priekškara. Kā LTV1 pārliecinājās „Skroderdienu” projektā, tieši dzīvā klātbūtnes sajūta ir tā, ko šodien no medija un arī kultūras projektiem gaida skatītājs. Vakara 1. daļā izskanēs Jāņa Petera apjomīgākā poēma „Nakts pēc tautasdziesmas” Dailes teātra aktieru izpildījumā, pie klavierēm – maestro Raimonds Pauls. Savukārt 2. daļā skanēs komponistu Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna, Ulda Stabulnieka, Ivara Vīgnera un Imanta Kalniņa dziesmas ar Jāņa Petera vārdiem no izrādēm „Māsa Kerija”, „Šerloks Holmss”, „Sirano de Beržeraks”, „Trīnes grēki”, „Meldermeitiņa”, „Kabīrijas naktis”, „Šveiks”, „Pifa piedzīvojumi”, „Nāc pie puikām!” u.c. Koncertā piedalās: Jānis Paukštello, Valdis Liepiņš, Artūrs Skrastiņš, Rēzija Kalniņa, Artis Robežnieks, Vita Vārpiņa, Ilze Ķuzule, Ieva Pļavniece, Ērika Eglija, Baiba Neja, Inita Dzelme, Kristaps Rasims, Gints Andžāns. Diriģenta Jura Vaivoda vadībā muzicēs Kārlis Lācis (taustiņinstrumenti), Kaspars Zemītis (ģitāra), Mārtiņš Linde (sitaminstrumenti), Pēteris Liepiņš (basģitāra) un Gints Pabērzs (saksofons). Režisors – Valdis Liepiņš, muzikālais konsultants – Juris Vaivods, scenogrāfs - Mārtiņš Vilkārsis.

No 15. septembra – jauna Kanādas daudzsēriju filma „Bīstamā robeža” (Flashpoint). Seriāla centrā - īpašu uzdevumu vienība, kura tiek sūtīta visbīstamākajos uzdevumos. Viņi ir perfekta komanda, kuras pienākums – ierasties īstajā laikā un īstajā vietā, lai rastu izeju no šķietamas bezizejas. Glābt un palīdzēt – tas ir viņu darbs un viņu misija. Turklāt šiem vīriem pie profesionālisma pieder ne tikai prasme nekļūdīgi šaut, bet arī spēja būt mierīgiem, pārliecinātiem un pārliecinošiem. Tātad - būt psihologiem, protot atrast vārdus, kuri uzrunātu to, kurš stāv pretī, lai nogalinātu. Tieši tāpēc filmas darbības vissaspringtākais brīdis ir psiholoģiskā divkauja, kur katram vārdam un katrai intonācijai ir īpaša nozīme. Jo viņu vērtību sistēmā cilvēka dzīvība ir pirmajā vietā. Filmā redzam gan uzvaras, gan traģiskus zaudējumus. Katrs apzinās savas kļūdas. „Bīstamā robeža” ir neparasti spilgta psiholoģiska drāma, kas jau paspējusi iekarot skatītāju sirdis daudzviet pasaulē. Lomās: Hjū Dilons, Emija Džo Džonsone, Deivids Pītko, Enriko Kalantoni.

Bet no 20. septembra svētdienu rītos plkst. 11:00 – jautrs Francijā veidots seriāls visai ģimenei - „Izmisušie vecāki”. Divas kaimiņu ģimenes piekritušas piedalīties eksperimentā, lai noskaidrotu bērnu audzināšanas labāko sistēmu. Viņi ļauj filmēt sevi un bērnus ikdienas situācijās. Ātri vien kļūst skaidrs, ka katrai ģimenei ir savas audzināšanas metodes. Denī un Valerī Bulē ir progresīvs pāris, kas nevēlas pieļaut tās kļūdas, ko reiz pieļāvuši viņu pašu vecāki. Nost ar autoritāru stilu! Audzinot Valerī meitu no pirmās laulības un kopīgo dēlēnu, Bulē pāris ir visnotaļ moderni un saprotoši. Savukārt Reno un Fabjena Lepiki savus četrus bērnus audzina pēc stingras programmas. Te gan galvenais noteicējs ir ģimenes galva – pats izglītības darbinieks. Tomēr problēmu netrūkst ne vienā, ne otrā ģimenē, smieklīgas un dramatiskas situācijas nomaina cita citu. Kura audzināšanas metode ir labākā? Kurš to pateiks? Izmisušie vecāki cenšas no visas sirds, jo viņi mīl savus bērnus... Režisori: P. Šomeijs, P. Forneri, A. Džafferi, I.Radkins. Lomās: Izabella Želinasa, Bruno Salomons, Valērija Bonetona, Gijoms de Tonkedeks u.c.

Iepriecināti jutīsies arī seriāla „Grejas anatomija” fani: no 17. septembra LTV1 ēterā ceturtdienu vakaros – seriāla visjaunākās jeb 4. sezonas sērijas!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu