Ūdrīša sieva: Piespiedu sevi ticēt tumšā, briesmīgā laikā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pašmāju grupas «The Hobos» solista Rolanda Ūdra sieva Ilona Balode sociālajā vietnē «Facebook» publicējusi pateicību par cilvēku labajiem vārdiem, kā arī ziedojumiem. «Mīļie, labie, jaukie, atsaucīgie cilvēki! Nemaz nezinu, kā lai jums pasakos! Jūs esat brīnišķīgi! Vienas dienas laikā «Ziedot.lv» izdarījāt tādu brīnumu!» vietnē «Facebook» raksta Balode.

«To, cik ilgi tas vilksies un kā, mēs neviens nezinām. Varam tikai cerēt, gaidīt un ticēt! Un es ticu! Es piespiedu sevi ticēt tumšā, drūmā un briesmīgā laikā, kādas bija Ūdra nedēļas reanimācijā. Man rakstīja vēstules nepazīstami cilvēki, kuri vēlāk kļuva pazīstami un teica - «nepadodies», «mums arī tā ir bijis», «viss būs labi». Tagad nu viens posms būs noslēdzies. Bet viss tikai sāksies! Viņam vajadzēs milzum daudz spēka un pacietības!»

Atgādinām, ka 14. marta pievakarē portālā «ziedot.lv» tika publicēts aicinājums saziedot naudu Rolanda Ūdra rehabilitācijai. Apmēram diennakts laikā tika saziedoti vairāk nekā 12 tūkstoši eiro.

«Bet es ceru, ka paies pāris gadi, mēs ar Ūdri aizbrauksim uz Ventspili, uz manām dzimtajām mājām pie Baložu mammas, būs vasara, silts, sēdēsim abi tur uz soliņa piesaulītē, plikām pēdām, kāju pirkstus iebāzuši maigi zaļā zālē, Bārts jau būs paaudzies un neveikli skraidelēs, ķerdams taureņus, bet mēs ar Ūdri nopūtīsimies, runāsim par dzīvi, cik tā dīvaina, sarežģīta, bet skaista, un atcerēsimies šos tumšos, grūtos laikus, teikdami: «Kas tas bija par briesmīgu gadu!» Un pēc tam mēs aizbrauksim ciemos pie Ūdru Tēva uz Liepāju! Mēs ar Bārtu sakām Jums visiem lielu, lielu un neizmērojamu paldies!» raksta Ilona.

Jau ziņots, ka 17. janvārī ap pulksten 15.40 Rīgā, Artilērijas ielas posmā starp Aleksandra Čaka un Krāsotāju ielu, «Subaru» markas automašīna uzbrauca gājējam, kurš ceļu satiksmes negadījumā guva smagas traumas. Šoferis pēc negadījuma notikuma vietu nebija pametis.

Mūziķis Rolands Ūdris uzstājas mūzikas un mākslas festivālā "Bildes 2011"
Mūziķis Rolands Ūdris uzstājas mūzikas un mākslas festivālā "Bildes 2011" Foto: Evija Trifanova / LETA

Mūziķis pēc avārijas tika nogādāts Gaiļezera slimnīcā ar ļoti smagām traumām - viņam bija lauztas abas kājas, bija konstatēts nieres un liesas plīsums, lauztas ribas, saspiestas plaušas un smagas galvas traumas. No gūtajiem smadzeņu bojājumiem mūziķim iestājās koma, tomēr vēlāk viņš pats sāka elpot.

Patlaban Ūdrītis turpina ārstēties slimnīcā, bet mūziķim ir vajadzīga pilna aprūpe un uzmanīga kopšana - viņš nespēj pagriezties uz sāniem, tāpēc ik pēc divām stundām viņš gultā jāapgriež, lai nerastos izgulējumi. Balodis-Ūdris pats vēl nevar iet uz tualeti un uzņemt pārtiku, viņu baro caur gastrozondi ar speciālu barību.

Lai arī mūziķa stāvoklis ir smags, tomēr kopš komas ir liels progress, drīzumā viņu no slimnīcas izrakstīs, un ārsti ir ieteikuši domāt par sociālās aprūpes iestādi, kur Balodi-Ūdri ievietot.

Ilona norāda: «... tā kā par valsts budžetu atlabt viņam netiek ļauts, jo, pēc ārstu domām, izredzes atveseļoties ir vājas, tad šobrīd meklējam naudas līdzekļus, lai varētu Rolandu turpināt ārstēt par maksu.»

Tomēr mūziķa dzīvesbiedre noskaidrojusi, ka vīrietim var palīdzēt intensīvs rehabilitācijas kurss rehabilitācijas centrā «Vaivari», kas mēnesī izmaksā līdz pat 2000 eiro. Turklāt viņam būs nepieciešams audiologopēds, kas mācīs atsākt runāt.

1975. gadā dzimušais Balodis-Ūdris ir grupas «The Hobos» līderis. Pagājušā gada septembrī «The Hobos» sniedza koncertu koncertzālē «Palladium», bet 16. decembrī Ūdrim un viņa sievai, aktrisei un rakstniecei Ilonai Balodei piedzima dēls Bārts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu