Olivers Stouns vēlas uzņemt dokumentālo filmu par Putinu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Oskarotais» amerikāņu kinorežisors Olivers Stouns ceturtdien Maskavā paziņojis, ka vēlas uzņemt dokumentālo filmu par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Stouns ieradies Krievijā, lai veidotu filmu par bijušo ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) un Nacionālās drošības aģentūras darbinieku Edvardu Snoudenu.

Režisora kontā jau ir dokumentālās filmas par bijušo Kubas līderi Fidelu Kastro un bijušo Venecuēlas prezidentu Ugo Čavesu.

Stouns intervijā ziņu aģentūrai «RIA-Novosti» atklāja, ka intervēs Putinu, lai «parādītu viedokli, par ko amerikāņi nevēlas dzirdēt». Režisors šonedēļ tikās ar Krievijas prezidentu pēc pasākuma Maskavas teātrī. Veidojot filmu par Snoudenu, Stouns regulāri apmeklē Krieviju.

Šis darbs būs daļēji balstīts uz Snoudena advokāta Anatolija Kučerenas sarakstīto grāmatu. «Mēs ceram sākt filmēšanu nākamā gada sākumā,» «RIA-Novosti» atklāja Stouns, piebilstot, ka viņi jau gandrīz gadu strādā pie scenārija.

Kučerena ziņu aģentūrai AFP apstiprināja, ka viņi ar Stounu strādā pie scenārija un, viņaprāt, tas sanācis ļoti labs.

Kučerena atklāja, ka Snoudens ir mierā ar aktiera izvēli viņa lomai.

«Es apspriedu [Džozefu Gordonu-Levitu] ar Snoudenu un viņš teica, ka tas atkarīgs no scenārija autora un režisora. (..) Viņš nav pret filmu,» piebilda Kučerena.

Viņš norādīja, ka viņiem abiem ar Stounu ir uzticības pilnas attiecības, kaut sākumā viņi bijuši aizdomīgi viens pret otru.

Stouns ieguva ASV Kinoakadēmijas balvu par 1986. gada filmu «Platoon» («Armijas vads») un 1989.gada kinolenti «Born on the Fourth of July» («Dzimis 4.jūlijā»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu