Kinoteātros pirmizrāde Svintones un Fainsa meistardarbam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Jau piektdien, 18. martā, Latvijas kinoteātri ir sagādājuši svētkus kino gardēžiem. Tajos pirmizrādi piedzīvos dramaturģiski spēcīgā filma «Saules apžilbinātie» («A Bigger Splash»). Daudzsološajā drāmā satiekas tādas izcilas kino personības kā Tilda Svintone, Ralfs Fainss, Dakota Džonsone un Matiass Šēnertss.

Filma «Saules apžilbinātie» ir pagājušā gada Venēcijas kinofestivāla lepnums, kas kino kritiķus un skatītājus aizrāva ar vizuālu izsmalcinātību, trillera cienīgu dramaturģiju, smalku erotiku un meistarīgiem aktierdarbiem. Atsauksmes liecina, ka režisora Luka Gvadanjīno radītais iekāres, greizsirdības un rokenrola portretējums uz idilliskās Vidusjūras fona reti kuru atstāja vienaldzīgu.

Daudzsološo drāmu režisors Luka Gvadanjīno ir veidojis iedvesmojoties no 1969. gada kulta klasikas filmas «Baseins» («La Piscine») ar Romiju Šneideri, Alēnu Delonu un Džeinu Birkinu galvenajās lomās. Jaunākā šī kino stāsta versija kinomīļus aizved pie sabiedrības nogurdināta slavenību pāra - rokzvaigznes Mariannes un kinorežisora Pola, kuri Sicīlijā bauda mierīgu atvaļinājumu un viens otra klātbūtni. Taču idillisko mīlnieku divvientulību pārtrauc pēkšņa rokzvaigznes bijušā dzīvesbiedra un viņa skaistās meitas ierašanās. Emocionālā tikšanās, kas uzjundī kaislības un greizsirdību, negaidīti kļūst bīstama visiem atpūtniekiem.

Filma «Saules apžilbinātie» ir jau ceturtais režisora Luka Gvadanjīno un aktrises Tildas Svintones kopdarbs. Pazīstamākā šī tandēma filma ir daudzu kinoskatītāju iemīļotā un prestižajai kino balvai «Zelta globuss» nominētā drāma «Es esmu mīlestība» («Io sono l`amore»). Arī ar talantīgo aktieri Ralfu Fainsu Tilda Svintone uz viena ekrāna netiekas pirmo reizi. Viņu kontā jau ir divi kopdarbi.

Starp citu, aktierim Ralfam Fainsam bija nepieciešamas tikai dažas minūtes, lai viņš dotu piekrišanu dalībai filmā «Saules apžilbinātie». Tas tāpēc, ka savā varonī viņš ieraudzīja jaunu profesionālo izaicinājumu. Drāma «Saules apžilbinātie» ir pirmais kino darbs Ralfa Fainsa karjerā, kurā aktierim sevi jāspēj izteikt ar dejošanas palīdzību. Filmas skaņu celiņā būtiska loma ir leģendārās rokgrupas The Rolling Stones ierakstiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu