Skip to footer
Šodienas redaktors:
Līga Āboma
Iesūti ziņu!

“Gardēža pavārgrāmata”

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Gandrīz 1000 lappušu biezajā, bet parocīgajā pavārgrāmatā atradīsiet dažādu ēdienu receptes no visas pasaules, sākot ar uzkodām, maizītēm un salātiem, beidzot ar gaļas ēdieniem, desertiem un mērcēm.

Katrai receptei pievienota gatavā ēdiena fotogrāfija, kā arī informācija par gatavošanas ilgumu un grūtības pakāpi. Lai gan grāmatā piedāvātas trīs grūtības pakāpes (1 – viegli pagatavojama, 2 – vidēji grūta, 3 - sarežģīta), lielākā daļa recepšu ir vienkāršas un to pagatavošana neprasa daudz pūļu. Pavārgrāmata ir ērta lietošanai un patīkami vizuāli noformēta.

Grāmatu izdevis Jāņa Rozes apgāds, no angļu valodas tulkojušas S. Ozola, Dž. Kārkliņa, R. Punka, L. Deičmane, literārā konsultante I. Galēja.

15. jūnijā “Lielvārdes ostā” notika “Gardēža pavārgrāmatas” prezentācijas pasākums ar ēdienu degustāciju un tikšanos ar Valdi Vanagu, kas paralēli zobārstniecībai aizrāvies ar Latvijai diezgan netipisku biznesu – aitu audzēšanu.

Jau vairāk kā gadu Lielvārdē, Daugavas krastā darbojas “osta”, kurā sabrauc un satiekas tie, kas mīl labi paēst, saldi izgulēties un aktīvi darboties ūdenī. Viesnīca Lielvārdes osta izbūvēta bijušās laivu ostas vietā. Tajā iespējams ne tikai iznomāt numuriņu vai baudīt ēdienus, bet arī nodoties Daugavas dabas daudzveidības baudīšanai un dažādiem ūdenssporta veidiem, ko piedāvā Lielvārdes aktīvās atpūtas centrs.

Valdis Vanags plašāk pazīstams kā “Vanaga zobārstniecības klīnikas” vadītājs un zobu dakteris, bet izrādās, ka jau vairāk nekā gadu viņa aizraušanās ir aitu audzēšana. Vanags aitas audzē gaļai un uzskata, ka šis bizness var būt pat ļoti rentabls. Latvijai netipisko biznesu viņš sācis diezgan nejauši – Piebalgā esošajā īpašumā bijis grūti nodrošināt zāles pļaušanu un aitu audzēšana šķitusi laba alternatīva, tāpat liels atbalsts bijuši kaimiņos dzīvojošie cilvēki, īpaši veterinārārste, kas tagad palīdz ar aitkopību. Vanaga audzēto jēru gaļu var nogaršot vairākos Latvijas restorānos.

Komentāri

Nepalaid garām!

Uz augšu