Mediji plaši atspoguļos vēlēšanu norisi un rezultātus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nedēļas nogalē Latvijas mediji - televīzijas un radiostacijas - plaši atspoguļos Saeimas vēlēšanu norisi un rezultātus.

LTV Ziņu dienesta veidotie ziņu speciālizlaidumi

Kā informēja Latvijas Televīzijas (LTV) 1.kanāla informatīvi dokumentālo raidījumu satura redaktore Sarmīte Plūme, šodien, 10.Saeimas vēlēšanu dienā, visas dienas garumā LTV Ziņu dienesta veidotie ziņu speciālizlaidumi informēs par vēlēšanu norisi. Speciālizlaidumi būs ēterā plkst.11, 13, 15 un 16.25.

Vēlēšanu dienas vakarā no plkst.19.45 līdz 20.26 un no plkst.20.45 līdz 2 tiks demonstrēts jau par tradīciju kļuvušais LTV raidījums - vēlēšanu vakara atspoguļojums "Izvēlies nākotni! 10.Saeimas vēlēšanas" - vērienīga vēlēšanu norisi, rezultātus un prognozes atspoguļojoša tiešraide, kuras norisē būs iesaistīts viss Ziņu dienests. LTV studijā strādās žurnālisti Ilze Nagla un Jānis Geste, ziņu studijā - žurnālists Arnis Krauze.

Tiešraides laikā gaidāmi pieslēgumi partiju birojiem, Latvijas reģioniem un ārvalstīm, būs reportāžas no vēlēšanu iecirkņiem un Centrālās vēlēšanu komisijas. Studijā paredzētas intervijas ar politologiem, ekspertiem, bijušajiem premjerministriem, politiķiem un sabiedrības pārstāvjiem. Skatītāji savu viedokli varēs izteikt ar sociālo tīklu starpniecību.

Raidījuma "Labrīt, Latvija!" speciālizlaidumā, kas ēterā būs svētdienas rītā, 3.oktobrī, plkst.8.45, skatītāji varēs uzzināt vēlēšanu rezultātus, ekspertu un novērotāju komentārus un valsts tālāko politisko procesu prognozes.

Visi priekšvēlēšanu raidījumi, ko pārraidīs LTV 1.kanāls, tiešraidē un pēc tam arī arhīvā būs skatāmi LTV Ziņu dienesta interneta mājaslapā "www.ltvzinas.lv/velesanas". Šeit tiks apkopoti arī atsevišķi sižeti un viedokļi, kas saistīti ar vēlēšanām.

LNT Ziņu dienests atspoguļos vēlēšanu norisi ar speciālizlaidumiem

Telekompānijas LNT Ziņu dienests atspoguļos vēlēšanu norisi ar speciālizlaidumiem, tiešraidēm, reportāžām un rezultātu apkopošanu un analīzi, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja LNT pašreklāmas daļas vadītāja Ingūna Sermole.

LNT ēterā būs redzami raidījuma "900 sekundes" speciālizlaidumi 2.oktobra un 3.oktobra rītos, LNT Ziņu speciālizlaidumi, LNT Ziņu dienesta rīkotā "Vēlēšanu nakts", kurā kopā ar ekspertiem un politiķiem varēs sekot līdzi rezultātu apkopošanai, kā arī LNT Ziņu un "Top10" apvienotais speciālizlaidums 3.oktobrī, lai analizētu pirmos vēlēšanu rezultātus.

Gan vēlēšanu dienā, gan dienu pēc tās LNT Ziņu dienests piedāvās tiešraides un speciālizlaidumus gan no LNT Ziņu studijas, gan partiju birojiem un vēlēšanu iecirkņiem, lai skatītājiem sniegtu aktuālāko informāciju par vēlēšanu norisi un provizoriskajiem rezultātiem.

LNT Ziņu speciālizlaidumi 2.oktobrī būs plkst.14 un 18, bet 3.oktobrī plkst.14.

2.oktobra vakarā plkst.22.05 sāksies LNT Ziņu dienesta veidotā "Vēlēšanu nakts". Kopā ar ekspertiem, vēlēšanu uzraugiem un politisko partiju līderiem Ziņu dienests analizēs vēlēšanu norisi un pirmos provizoriskos vēlēšanu rezultātus. LNT Ziņu veidotās Vēlēšanu nakts laikā darbosies ekspertu studija, rezultātu studija, būs vairākas tiešraides no partiju birojiem un vēlēšanu iecirkņiem.

3.oktobra vakarā īpašā LNT Ziņu un "Top10" apvienotajā speciālizlaidumā plkst.19.10 LNT Ziņu dienests piedāvās provizorisko vēlēšanu rezultātu analīzi.

"TV3" vēlēšanu nakts tiešraides

Telekompānijas "TV3" vēlēšanu nakts tiešraide telekanāla ēterā būs redzama 2.oktobrī plkst.22.30. Vēlēšanu nakts tiešraidē studijā kā eksperts aicināts Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas priekšsēdētājs sociālantropologs Roberts Ķīlis, notiks pieslēgšanās galvenajiem partiju birojiem, iecerētas intervijas ar partiju pārstāvjiem un Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvjiem.

"TV3" vēlēšanu nakts tiešraidi vadīs "TV3" ziņu vadītāji Kristīne Anže un Ģederts Ģelzis.

"TV3" vēlēšanu nakts tiešraidē iesaistīsies arī "TV3" Ziņu dienesta žurnālisti - Aija Stikāne, Linda Bagone, Kristīne Žilde, Guntis Meisters, Jānis Eglītis, Andris Lācars un Jānis Zvērs un raidījuma "Nekā Personīga" žurnālisti - Ilze Jaunalksne, Jānis Krēvics, Odita Krenberga un Ansis Pūpols.

Iecerēts, ka "TV3" vēlēšanu nakts laikā varēs iepazīt lielākās partijas īpaši veidotās īsfilmiņās. Tajās tiks apkopota šāda informācija - partijas izveidošanās vēsture, izvēlētais premjerministra kandidāts, galvenās tēzes no partijas programmas, iepriekšējās vēlēšanās izteiktie solījumi un to izpilde, arī iespējamie sadarbības partneri. Tiks ieskicēts, ko konkrētās partijas nākšana pie varas nozīmēs valstij kopumā. Uzmanība tiks veltīta arī mazajām partijām un to izredzēm sagādāt pārsteigumu.

Speciāla vēlēšanu nakts programma plānota arī kanālā "PBK". Vēlēšanu nakts raidījums sāksies plkst.20, bet noslēgsies - plkst.0.30.

Vēlēšanu nakts norises atspoguļos arī "TV5" - no plkst.22.

Tāpat par vēlēšanām aktīvi informēs radiostacijas.

Speciāla programma plānota Latvijas Radio (LR). Vēlēšanu dienā LR1 tūdaļ pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas plkst.20 programmā "Latvija izvēlas - 10.Saeimas vēlēšanas" analizēs provizoriskos (exit pool) rezultātus, bet pēc plkst.22 vadīs politiķu diskusiju par iespējamiem koalīciju modeļiem. Savukārt korespondenti no Valmieras, Daugavpils, Rēzeknes, Jelgavas, Liepājas un Jūrmalas informēs par vēlēšanu norisi un jaunākajiem rezultātiem reģionos.

LR4 jaunākās aktualitātes stāstīs ziņās, kuras ik stundu būs dzirdamas līdz pat plkst.1, bet vakarā no plkst.20 līdz pusnaktij Aleksandrs Aleksējevs vadīs vēlēšanu nakts tiešraidi, kurā notiks pieslēgšanās partiju birojiem un vēlēšanu iecirkņiem, kā arī speciālie korespondenti stāstīs par vēlēšanu norisi Krievija un Īrijā. Ar saviem jautājumiem programmas veidošanā varēs piedalīties arī klausītāji.

3.oktobrī LR1 programmā "Labrīt" no plkst.6 rītā tiks piedāvāta apkopota informācija, par ko vēlētāji balsojuši, bet ekspertiem tiks vaicāts, kas turpmāk varētu vadīt Saeimu un valdību, kādi varētu būt koalīcijas modeļi. No plkst.12.15 līdz 13 Aidis Tomsons tiešraidē izvaicās politiķus un aicinās debatēs piedalīties arī klausītājus.

"Radio SWH" jau no plkst.8 no rīta sekos līdzi vēlēšanu norisei, uzklausīs viedokļus un komentārus, sniegs aktuālāko informāciju. Pēc plkst.9 plānota tiešraide no Maskavas, kur hokeja kluba "Rīgas Dinamo" spēlētāji Latvijas vēstniecībā Krievijā dosies pie vēlēšanu urnām.

No plkst.20 "Radio SWH" sekos līdzi vēlēšanu rezultātu prognozēm un pirmajiem rezultātiem. Tiks iztaujāti Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvji, politiķi un eksperti.

Kā informēja "Radio 101" zīmola vadītājs Ilgvars Rukers, arī "Radio 101" nesnaudīs vēlēšanu naktī. Kopā ar "Radio 101" dīdžejiem Egonu Reiteru, Tomu Grēviņu un Eduardu Švānu, kā arī ziņu cilvēkiem Zani Penezi un Kārli Dagili no plkst.20 līdz 2 tiks skaitītas vēlētāju balsis un aprunāti politiķi.

"Radio 101" atvērtajā studijā būs liegta ieeja politiķiem, taču tur pulcēsies analītiķi un viedokļu līderi - Gints Grūbe, Ivars Ījabs un citi eksperti. Studijā būs arī viesi ar īstiem instrumentiem - proti, ar dzīvajiem koncertiem "Radio 101" viesosies mūziķi "Martin Confused", Imants Daksis un citi.

Vēlēšanu naktī "Radio 101" būs dzirdamas revolucionāras dziesmas, kas rakstītas gan Latvijā, gan citur pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu