Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Uzstājas "International Dance Ensemble" (7)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2006.gada 26.jūnijā plkst.19.30 ar koncertu Rīgas Kongresu namā pirmoreiz Baltijas valstīs viesosies populārā amerikāņu deju grupa "International Dance Ensemble", kas šeit atzīmēs savu 50 gadu jubileju.

2Amerikā lielākais un vecākais pasaules deju šovs "International Dance Ensemble" savā koncertā Rīgā apvienos bagātīgākās kultūras tradīcijas no visas pasaules — ASV, Meksikas, Īrijas, Velsas, Indijas, Ungārijas, Rumānijas, Spānijas, Ukrainas un arī Latvijas.

Kopā Baltijas valstīs ansamblis sniegs deviņus koncertus. "Mums ir liels prieks uzstāties tieši Latvijā, kas ir plaši pazīstama ar savu tautas deju mantojumu. Esam piesaistījuši latviešu horeogrāfus un tērpu meistarus un, iedvesmojoties no Līgo svētkiem, pārsteigsim koncerta apmeklētājus arī ar kādu latviešu deju!" sola ansambļa mākslinieciskais vadītājs Edvīns Ostins. "Uz koncertu esam ielūguši arī Valsts prezidenti Vairu Vīķi—Freibergu, Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti un kultūras ministri Helēnu Demakovu."

"International Dance Ensemble" izveidots pirms 50 gadiem Braiema Janga Universitātē Provo Jūtas štatā ASV. Tas uzstājies vairāk nekā 40 valstīs, tostarp arī grandiozajā 2002.gada Ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā Soltleiksitijā ASV. Daļa tūres ieņēmumu tiek novirzīta labdarībai.

Nepalaid garām!

Uz augšu