Miris "Džezā tikai meitenes" aktieris (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

85 gadu vecumā savās mājās Lasvegasā miris populārās amerikāņu komēdijas "Džezā tikai meitenes" ("Some Like it Hot") galvenās lomas atveidotājs - aktieris Tonijs Kērtiss (Tony Curtis), ziņo ārzemju prese.

Šo informāciju apstiprinājuši Kērtisa meitas - aktrises Džeimijas Lī Kērtisas pārstāvji. Nāves cēlonis - sirdsdarbības apstāšanās.

Tonijs Kērtiss kino debitēja 1949.gadā filmā "Criss Cross". 1958.gadā par darbu filmā "The Defiant Ones" viņš saņēmis "Oskara" nomināciju kā labākais aktieris.

Viena no Kērtisa populārākajām lomām ir džeza mūziķa Džo (Joe/"Josephine"/"Junior") tēls 1959.gada filmā "Džezā tikai meitenes", kurā redzama arī Amerikas stila ikona, aktrise Merilina Monro (Marilyn Monroe).

Savas karjeras laikā Kērtiss tēlojis vairāk nekā simts filmās. Strādājis ar tādiem režisoriem kā Stenlijs Kubriks, Romans Polaņskis un Bleiks Edvardss.

1960.gadā Kērtiss pagodināts ar zvaigzni Holivudas Slavas alejā.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu