"Skroderdienas" ir klāt (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā ik gadu pirmsjāņu dienās — "Skroderdienas" ir klāt. Silmaču sētā atkal ieradies Dūdars, viņam pa pēdām žīdu ģimenīte — pauninieks Ābrams ar dēlu Joski un šneideriene Zāra, bet priekšā jau gaida Bebene, Tomuļmāte un Pindacīša.

Rūdolfa Blaumaņa luga 20.gadsimta sākumā neesot sastapusi nekādu atzinību ne pie tautas, ne pie kritiķiem, labākais latviešu dramaturgs domāja, ka tapis viens neveiksmīgs darbs. Pagājuši vairāk nekā simts gadi, un "Skroderdienas" top spēlētas visā Latvijā, 2006.gadā — gan mūsu, gan Valmieras un Liepājas teātrī.

"Skroderdienu" skatīšanās latviešiem jau sen nav tikai teātra apmeklējums, bet gatavošanās Jāņiem, ielīgojot gada īsāko nakti. Tiem pilsētniekiem, kas Jāņos Rīgu nepamet, Latvijas Nacionālā teātra "Skroderdienas" ar slaveno līgošanas skatu kļūst par sava veida Jāņiem.

No 16. līdz 22.jūnijam gaidām jūs Latvijas Nacionālajā teātrī, bites, krāsns un līgošana būs visās izrādēs, bet pēdējā no tām — 22.jūnijā, dienu pirms Līgo vakara — skatītāji tiks cienāti ar sieru un alu. Vienlaikus tas būs arī teātra sezonas noslēgums.

Izrādes režisors Edmunds Freibergs. Lomas atveido Daiga Gaismiņa (Antonija), Mārcis Maņjakovs (Aleksis), Ivars Puga (Dūdars), Ainārs Ančevskis (Kārlēns), Evija Skulte vai Daiga Kažociņa (Elīna), Jānis Kaijaks (Pindaks), Dace Bonāte vai Svetlana Bless (Pindacīša), Anna Klēvere (Auce), Astrīda Kairiša vai Lāsma Kugrēna (Bebene), Helga Dancberga vai Gunta Virkava (Tomuļmāte), Mārtiņš Egliens (Rūdis), Jānis Skanis (Ābrams), Uldis Anže (Joske), Karīna Tatarinova (Zāra) un citi Nacionālā teātra aktieri.

Kases tel.7006339, biļešu rezervēšanas tel.700336, 700338, 7371000, kolektīvie pieteikumi pa tel.7006304 (Ilona Rubene). Latvijas Nacionālā teātra mājas lapa internetā: www.teatris.lv, biļetes internetveikalā: www.bilesuparadize.lv.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu