Visas problēmas slēpjas tajā, ko ēdam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Apgāds Zvaigzne ABC» laidis klajā funkcionālās medicīnas* ārsta Marka Haimena (Mark Hyman) grāmatu «Ultraprāts», kas veltīta arvien aktuālākai problēmai – dažādiem smadzeņu darbības traucējumiem un to novēršanai.

Maldīgs ir uzskats, ka smadzeņu darbības traucējumi skar tikai tos, kuri vēršas pie palīdzības pēc psihiatra. Smadzeņu darbības traucējumi izpaužas arī kā koncentrēšanās grūtības, nomākts garastāvoklis, trauksme, atmiņas traucējumi, un neskaidra domāšana, ar ko tik daudzi samierinās, uzskatīdami par normu. No smadzeņu problēmu simptomiem cieš vairāk nekā miljards pasaules iedzīvotāju! Kāds ir šīs slēptās epidēmijas iemesls, un kā nodrošināt smadzeņu veselību gan šobrīd, gan ilgtermiņā?

Tradicionālajai medicīnai uz šo jautājumu nav atbildes – tā spēj tikai atvieglot simptomus, taču neārstē problēmas cēloni. Turpretī Dr. Haimens ir pārliecināts, ka optimālu mentālo veselību var iegūt bez zālēm un psihiatra apmeklējumiem. Pamatojoties uz 20 gadus veiktiem pētījumiem, Haimens izstrādājis Ultraprāta programmu, kuras pamatā ir senais princips «Veselā miesā – vesels gars». Nav šaubu, ka tam, kas notiek ar mūsu ķermeni, ir būtiska ietekme uz smadzenēm:

katrs būs izjutis, piemēram, pēkšņu enerģijas uzplūdu, ko sniedz fiziskas aktivitātes, mundrumu, kas pārņem, iemalkojot tasi kafijas, vai miegainību, ko izraisa pārēšanās.

Visi šie piemēri uzskatāmi apliecina, ka uzturam, sportiskām aktivitātēm, stresam un atpūtas režīmam ir ārkārtīgi būtiska ietekme uz mūsu smadzeņu darbību.

Foto: publicitātes

Negaidiet, kad šī medicīniskā revolūcija sasniegs jūsu ārsta kabinetu: parasti paiet vismaz divdesmit gadi, pirms pētījums no laboratorijas nonāk līdz pacientam. Lasiet un izmēģiniet Ultraprāta programmu jau tagad!

Pētījumos atklāts, ka smadzeņu darbības traucējumus izraisa ne vien uzturvielu nepietiekamība, bet arī alergēni, iekaisuma procesi, toksīnu ietekme uz organismu un pārmērīgs stresa līmenis. Novēršot šīs problēmas, iespējams iegūt Ultraprātu – augstas koncentrēšanās spējas, uzticamu, lielisku atmiņu, mierīgu, līdzsvarotu garastāvokli, pašpārliecinātību un kontroli pār savām emocijām. Grāmatā Dr. Haimens atklāj, kāds uzturs ir smadzenēm vispiemērotākais, kā pareizi lietot uztura bagātinātājus, lai atjaunotu smadzeņu ķīmiskos procesus, kā vingrināt un atpūtināt savas smadzenes, kā domāt un dzīvot «zaļi». Lasot arī uzzināsiet, kā pielāgot Ultraprāta programmu savām vajadzībām, lai koriģētu individuālo smadzeņu disbalansu.

M.D. Marks Haimens ir Funkcionālās medicīnas institūta vadītājs un Lenoksā (Masačūsetsā) nodibinājis UltraWellness Center. Centra mērķis ir sniegt pacientiem individuālas konsultācijas par uztura un dzīvesveida izmaiņām. Dr. Haimens sarakstījis vairākas grāmatas par uztura saistību ar veselību; tās kļuvušas par New York Times bestselleriem.

*Funkcionālā medicīna ārstē nevis atsevišķus simptomus, bet cilvēku kā vienotu veselumu, bieži vien saskatot dažādu slimību izpausmēm vienu cēloni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu