Festivāla "Liepājas dzintars" jubilejas gads (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūzikas festivāla "Liepājas dzintars" 30 gadu jubilejas koncerts šogad iesāksies ar koncertu "Puķu bērnu bērnu nakts", kas notiks 18. augustā plkst. 20 koncertestrādē "Pūt, vējiņi".

Festivāla mākslinieciskās koncepcijas autors Igo žurnālistiem norādīja, ka "Puķu bērnu bērnu nakts" plānota kā disko pasākums, kuru Liepājā vadīs Ufo, Māris Žigats un Ivars Godmanis, savukārt ar videoekrāna starpniecību pasākuma vadītājs būs Fredis.

"Liepājas dzintars", kas šogad notiks 19. augustā stadionā "Daugava", plānots kā retrospektīvs lielkoncerts, kurā piedalīsies mūziķi un grupas, kas kopš festivāla "Liepājas dzintars" pastāvēšanas konkursā ir ieguvuši dažādas nominācijas.

Jubilejas pasākums plānots kā vērienīgs ne tikai skatītājiem, bet arī pašiem mūziķiem, norādīja Skujiņš.

Igo informēja, ka "Liepājas dzintars" nosacīti tiek plānots četrās daļās. Pirmā daļa, kurā piedalīsies Liepājas simfoniskais orķestris, tiks noslēgta ar Liepājas himnu "Pūt, vējiņi", otrajā un trešajā daļā piedalīsies gan Latvijas jaunās, gan leģendārās grupas, savukārt koncerta noslēgumā uzstāsies grupa "Jumprava", "Pērkons" un Igo, kuru skanējumu papildinās Liepājas simfoniskais orķestris. Savukārt pēc koncerta, kas varētu beigties ap diviem vai trijiem naktī, turpināsies dejas līdz pirmajam tramvajam.

Kaut arī "Liepājas dzintara" lielkoncerts sākas plkst. 19, jau no plkst. 17 stadionā "Daugava" notiks dažādi pasākumi. Iesākumā uzstāsies sešas labākās jaunās grupas, kuras pēdējā pusgada laikā tiek apzinātas "Rietumu radio" raidījumā "Tunelis", savukārt pēc jauno grupu snieguma apmeklētājiem piedāvās noskatīties retrospektīvu filmu, kas ļaus ieraudzīt un saprast, kas šajos garajos un notikumiem bagātajos gados ir noticis ar "Liepājas dzintaru", noradīja Skujiņš.

Savukārt 17. jūnijā koncertdarzā "Pūt, vējiņi" 30 gadu jubileju svinēs apvienība "Līvi", žurnālistus informēja mūziķis Ainars Virga.

Jubilejas pasākumā piedalīsies IGO, Juris Pavītols, "Liepājas brāļi", "The Hobos", Fēlikss Ķiģelis, Tomass Kleins ar savu jauno grupu "Cacao" un īpašā viesa statusā būs Roberts Zīle. Koncertu vadīs Žaklīna, bet pēc koncerta būs salūts un balle kopā ar grupu "Bet Bet".

Skujiņš informēja, ka lielākais apmeklētāju skaits stadionā "Daugava" bijis 1989. gadā - 16 000 skatītāju, kad notika pasākums "Mēs Liepājai".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu