Uzņems filmu pēc Joņeva grāmatas «Jelgava 94» motīviem

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Jurjāns

Jura Podnieka studija šajā nedēļas nogalē uzņems pirmos kadrus topošajai filmai pēc rakstnieka Jāņa Joņeva romāna «Jelgava 94» motīviem, informē studijā. Filmēšanai Jelgavā tiek meklēts dzīvoklis daudzdzīvokļu nama 2. vai 3.stāvā, vēlams ar balkonu. Studija meklē tādu dzīvokli, kurš nav remontēts un kurā ir Padomju Savienības laika tapetes, paklāji, sekcijas un citas lietas.

Jura Podnieka studijas pārstāve Marta Kontiņa atklāja, ka šis būs pirmais solis filmas uzņemšanā, kuru studija veidos kopā ar autoru. Filmas režisors būs Jānis Ābele, kuram šī būs pirmā lielā filma. Pērn Rīgas Starptautiskā kino festivāla programmā «Short Riga» bija skatāma Ābeles filma «Augstāk par zemi».

Tajā pašā laikā kompānija «Casting bridge» sākusi aktieru atlasi filmai, norādot, ka tā meklē «puisi vecumā līdz 20 gadiem, gariem matiem un ar abām kājām metālmūzikā».

Joņeva grāmata «Jelgava 94», kuru 2013. gadā izdeva apgāds «Mansards», 2014. gadā ieguva gan Latvijas Literatūras gadu balvu, gan Eiropas Savienības literatūras balvu. Grāmatā stāstīts par jauniešu dzīvi Jelgavā laikā, kad «mūzika bija skaļāka, bandīti bija bīstamāki un mati garāki.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu