Pētījums par trimdas literatūru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Laikā, kad ne viens vien literatūras profesors Rietumos tēmu trūkuma dēļ pārkvalificējas par komunikācijas speciālistu, latviešu literatūrzinātniekiem darba netrūkst.

Baltie plankumi 20. gadsimta latviešu literatūras vēsturē ir gana lieli, lai to likvidēšanai iesaistītu pamatīgus papildspēkus, tieši tāpēc apsveicams tas, ka LU Literatūras, folkloras un mākslas institūtā top šķietami elementāri, bet darba apjoma ziņā ārkārtīgi piņķerīgi pētījumi, kuri pēc to izdošanas kļūst par nesatricināmu pamatu tam, lai nākamajiem zinātniekiem nebūtu jātērē gadiem ilgs laiks vienkāršu pamatpatiesību noskaidrošanai.

Var paredzēt, ka biezo (gandrīz 800 lappušu!) monogrāfiju, kuru labā kvalitātē un, cerams, arī ar izturīgu vāku izdevis apgāds Valters un Rapa izķers gan nozares speciālisti, gan sevi cienoši literatūras skolotāji. Enciklopēdiskais raksturs un daudzie pielikumi ir nenoliedzama grāmatas vērtība, jo trimdas literātu nearhivētā, neapkopotā un līdz šim tā īsti neapzinātā darbība Ziemeļamerikā būtiski kavēja kvalificētu šī mūsu latviešu literatūras tālākas izpētes darbu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu