"Jaunā viļņa" 1.konkursa dienas koncerta apskats

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars, TVNET

Šovakar Dzintaru koncertzālē pirmo reizi skatītāju priekšā savus spēkus izmēģināja "Jaunā viļņa" konkursanti, viņu vidū arī mūsu pašu Aiša.

Arī otro konkursa koncertu atklāja krievu estrādes primadonna Alla Pugačova, pasakot lielu paldies vakardienas gaišajai, labvēlīgajai un atsaucīgajai "Dzintaru" publikai un nodziedot vienu no savām zināmākajām balādēm.

Viens no šova pirmā koncerta vadītājiem "Comedy Club" zvaigzne Timurs Rodrigess, iejūtoties boksa tiesneša tēlā, uz skatuves "ringa" aicināja abus šā vakara vadītājus - "Krievijas Zelta Balsi" ("Zolotoj Golos Rosiji") Nikolaju Baskovu un reālu pasaules boksa zvaigzni - milzi Nikolaju Valujevu.

Foto: Ingars, TVNET

Pirms gaidāmās konkursantu uzstāšanās publiku vēl paspēja izklaidēt viena no galvenajām konkursa viešņām Lara Fabian (Igora Krutoja dziesma bija fenomenāla!), Krievijas Eirovīzijas zvaigznes - meiteņu trio "Serebro", Intars Busulis un Presņakovs jaunākais ar "bītlu" dziesmu "Come Together", Laima Vaikule un Andželika Varum, Dima Bilans, roka veterāns Aleksandrs Barikins ar dziesmu "Belladonna", Valērijs Ļeontjevs, Alsu (Jennifer Rush "The Power of Love"), Filips Kirkorovs (Ricky Martin "Livin'' La Vida Loca"), iepriekšējo gadu konkursa laureāti - Ņuša, Dominiks Džokers un Makpala ar 1976.gada Eltona Džona (Elton John) "Sorry Seems To Be The Hardest Word" u.c. Protams, visi mākslinieki šovakar pieturējās pie noteiktā formāta, proti, pasaules hitiem, un protams, visi kā viens savas dziesmas dziedāja ar fonogrammu (izņemot Allu).

Foto: Ingars, TVNET

Īpaši 55 gadu jubilejā tika sumināts viens no konkursa patroniem - komponists Igors Krutojs. Viņam tika pasniegts Krievijas goda ordenis par milzīgo ieguldījumu populārajā mūzikā. Bravo!

Tātad šajā konkursa dienā visiem dalībniekiem bija jāsagatavo kāds pasaules hits un, pēc vakardienas izlozes rezultātiem, pirmie uz skatuves kāpa Francijas pārstāvji - trio "3Nity". Puiši kā savu pasaules hitu izvēlējās skandalozā R&B dziedātāja R. Kelija (R. Kelly) balādi "I Believe I Can Fly". Diezgan solīdi. Starp citu, Baskovu un Valujevu vakara vadītāju krēslā konkursantu pieteikšanai nomainīja Ļera Kudrjavceva un Sergejs Lazarevs.

Foto: Ingars, TVNET

Ar otro kārtas numuru uz skatuves kāpa 18 gadus vecā ukrainiete Mila Nitiča, viņa izpildīja kinofilmas "Dreamgirls" dziesmu "Listen" (Beyonce), diemžēl lielais uztraukums nedaudz traucēja un dziedājumam bija intonatīvas problēmas, bet, kā vēlāk atklāja kompetentās žūrijas atzīmes, tas nebija šķērslis vairākiem desmitniekiem. Viņa kļūst par vienu no pirmās dienas līderēm.

Cita astoņpadsmitgadniece - poliete Sāra Šimieli izklausījās pablāvi, arī žūrijas vidējais vērtējums bija 8.

Foto: Ingars, TVNET

Baltkrievijas pārstāvis Makss Lorenss no Gomeļas jestri kustējās klasiska Stīvija Vondera hita "Superstition" ritmā un apliecināja, ka arī kustoties ir spējīgs precīzi un tīri nodziedāt.

Ar 5. numuru uz skatuves kāpa Indonēzijas pārstāvis Sandijs Sondoro, kas visus klātesošos pārsteidza ar spēcīgu, sulīgu soula vokālu, izpildot klasisko 1960.gadu Pērsija Sledža (Percy Sledge) "When a Man Loves A Woman". Protams, seko gandrīz visi 10. Viņš kļūst par līderi.

Vēl vienu Stīvija Vondera skaņdarbu "Isn''t She Lovely" izpildīja nākamais konkursants itālis Antello Karoza. Puisim acīmredzami nepaveicās ar izlozes numuru, jo pēc Sandija Sondoro viņš izskatījās gluži pēc iesācēja. Arī žūrija nevienu desmitnieku itāļu jauneklim nepiešķīra.

Foto: Ingars, TVNET

Anna Mališeva no Sanktpēterburgas ar Lorenas Kristijas (Lauren Christy) balādi "The Color of The Night" dziedāja septītā. Diezgan blāvi un neinteresanti, bet žūrijai patika ... savējā tomēr.

Somiju konkursā pārstāv Ville Lāksonens, kurš nākamais klavieru pavadībā izpildīja populāro Laras Fabianas kompozīciju "I Will Love Again". No žūrijas puses visi 8, izņemot Fabianas draugu Krutoju, kurš somu puisim ielika 9.

Devītā uz skatuves devās viena no favorītēm ukrainiete Džamala, viņas interpretācijā elektroniķu Propellerheads un Šērlijas Besijas (Shirley Bassey) "History Repeating" bija gana eklektiska un gana haotiska. Meitene par katru cenu centās demonstrēt visu savas balss diapazonu un skatuves artistiskumu... Žūrijai patika.

Foto: Ingars, TVNET

Nu un beidzot uz Dzintaru koncertzāles dēļiem kāpj mūsu pašu Aija Andrejeva, lai iepriecinātu publiku ar senu Krista Kristofersona un Freda Fostera dziesmu no Dženisas Džoplinas repertuāra "Me and Bobby McGee". Galarezultātā Aija saņem tikpat daudz punktu kā Makss Lorenss (106) un ierindojas konkursantu saraksta vidū, proti dalītā 6./7. vietā.

Viens no vājākajiem konkursantiem izrādās ir ķīniete Gū Lija, kas no sirds centās trāpīt pa pareizajām notīm A.R. Rahmana un Pussycat Dolls slavenajā hitā "Jai Ho (You Are My Destiny)" no "oskarotās" filmas "Graustu miljonārs". Žūrija dod pagaidām zemāko vērtējumu.

Vēl viens ukraiņu puisis Vladislavs Ļevickis izpildīja nemirstīgo Pola Ankas 1971. gada "She''s a Lady", ko, protams, slavenu padarīja Toma Džonsa (Tom Jones) balss. Vokāli šī dziesma nebija pārāk sarežģīta, un puisis ar to godam tika galā.

Foto: Ingars, TVNET

Almatas (Kazahstāna) iedzīvotājs Nuržans Kermenbaievs diezgan tradicionālā manierē nodziedāja klasisko Žana Žaka Goldmana (Jean-Jacques Goldman) "Aicha", savukārt bukmeikeru galvenie favorīti - Krievijas duets Anna un Ivans, jeb "Para Normaļnih" koķetēja ar "Depeche Mode" dziesmu "Personal Jesus". Viena no žūrijas loceklēm - itāļu dziedātāja

In-Grid

nebija sajūsmā un novērtēja dueta priekšnesumu ar 7.

Gruzijas cerība Lika mēģināja iekarot žūrijas sirdi ar smeldzīgu grupas "Queen" balādi "Too much Love will Kill You". Tas izdevās tikai daļēji.

Pēdējais no konkursantiem šovakar uzstājās jaunais Krievijas censonis Marks Jusims, viņa muzikālā izvēle bija Jamiroquai "Virtual Insanity". Veiksmīgi. Patika arī žūrijai.

Foto: Ingars, TVNET

Koncerta noslēgumā konkursanti, bērni un zvaigznes vienojās kopīgā dziesmā, lai godinātu popmūzikas karali Maiklu Džeksonu. 1995. gada R.Kelija sacerēto "You Are Not Alone" dziedāja gan Lara Fabiana, gan "Čelovek udiviteļnij duši" Filips Kirkorovs, gan mūsu pašu Laima Vaikule. Publika celās kājās, rausa no vagiem asaras un patiesi dzīvoja līdzi šīm saviļņojošajām emocijām. Tiekamies jau rīt!

Kopsavilkums:

Visvairāk punktus - 119 - ieguva un pirmajā vietā ierindojās Sondoro Sandi no Indonēzijas. Otrajā vietā ierindojās Džamala no Ukrainas ar 118 punktiem, trešajā vietā - Marks Jusims no Krievijas ar 114 punktiem.

Ceturtā palika Mila Nitiča no Ukrainas ar 112 punktiem, bet piektā Anna Mališeva no Krievijas ar 111 punktiem.

Duets "Para Normaļnih" no Krievijas saņēma 104 punktus, Lika no Gruzijas - 104, Antello Karoza no Itālijas - 102 punktus, grupa "3Nity" no Francijas - 102, Vladislavs Ļevickis no Ukrainas - 102, Nurjans Kermenbaievs no Kazahstānas - 100 punktus, Sāra Šimieli no Polijas ieguva 97 punktus, arī Ville Lāksonens no Somijas ieguva 97 punktus. Pēdējā palika Gū Lija no Ķīnas ar 93 punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu