Putina ķešā vismaz 40 miljardu (38)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šveicē ir bāzēta noslēpumaina naftas kompānija Gunvor, kas tikko kā paziņojusi, ka 2007. gadā ir strādājusi ar pasakainu peļņu – astoņi miljardi ASV dolāru. Runā, ka šī kompānija ir radīta kā slēpnis ārzemju investoriem, kuri grib pelnīt, bet negrib par savu naudas maciņa biezumu runāt publiski. Varens tas cilvēks, kam pieder 75% Gunvor akciju.

Un – ja vēl viņam pieder 37% trešās lielākās Krievijas naftas ieguves kompānijas Surgutņeftjegaz akciju un 4,5% krievu gāzes "terorista" Gazprom akciju.

Visu šo akciju kopējā tirgus vērtība ir apmēram 40 miljardi dolāru, un vēl runā, ka šīs naudas turētājam esot vēl vairāki slepeni biznesi un viņš ieņem vairāk nekā stabilu vietu planētas bagātāko cilvēku TOP 10. Šis cilvēks ir Vladimirs Putins.

Pasakaino bagātību viņš ir sarausis, praktiski Krievijā izvēršot masveida renacionalizāciju, likvidējot Jeļcina ieliktos pamatus kapitālistiskās saimniecības modelim. Ja tagad Putins palaidīs varas grožus nedaudz vaļīgāk, viņam draud tāds pats liktenis, kādu viņš savulaik laipni atvēlēja saviem politiskajiem un saimnieciskajiem pretiniekiem – oligarhiem, kurus iesēdināja cietumos vai arī kuriem piespieda glābiņu meklēt ārzemēs.

Par to, ka dažādu ārzemju un arī Krievijas analītiķu izteiktie pieņēmumi par Putina bagātību atbilst patiesībai, liecina fakts, ka Putins nekad nav oponējis savas naudas skaitītājiem un nav mēģinājis viņus iesūdzēt tiesā. Līdz šim viņam izdevies turēt slepenībā informāciju par savu kapitālu. Tomēr līdz ar Dmitrija Medvedeva drīzo kļūšanu par "caru", informācija kļūšot pieejamāka.

Komentāri (38)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu