Ginta Sičeva - atzīta modes aksesuāru dizainere

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ginta Sičeva seko jūgendstila filozofijai – radīt, nevis imitēt, uzsvērt individualitāti, nevis ražot masu produkciju. Viņas stilam ir raksturīga mīlestība uz ornamentiem, niansētām detaļām un roku darbu.

Ginta uzauga Rīgā, kur rokdarbu prasmes ir kā neatņemama kultūrmantojuma sastāvdaļa, kas tiek tradicionāli nodota no paaudzes paaudzē. 10 gadu vecumā viņa atklāja aizraušanos ar ādas izstrādājumiem un sāka apmeklēt mākslas skolu, kurā ieguva pamatzināšanas un prasmes nelielu ādas izstrādājumu radīšanā. 12 gadu vecumā viņu uzņēma Ziemeļrīgas Mākslas un Amatu skolā, kurā četru gadu garumā Ginta ievērojami apguva ādas apstrādes mākslu – viņa iemācījās veidot grāmatu un fotoalbumu vākus, dekoratīvas lādītes, kā arī modelēt un radīt ādas apģērbus, somas un jostas. Pēc vidusskolas absolvēšanas, nākamais mērķis bija skaidrs – Londona, kurā viņa varētu turpināt attīstīties kā dizainere, uzlabot prasmes un iegūt atbilstošu modes izglītību.

Gintas Sicevas dizains
Gintas Sicevas dizains Foto: publicitātes

Ginta pārcēlās uz dzīvi Londonā 19 gadu vecumā, kur viņu uzreiz uzņēma prestižajā Londonas Modes koledžā (London College of Fashion; BTEC Foundation course of Fashion Design and Illustration). Šis kurss tikai pārliecināja viņu par uzsāktā ceļa pareizību – viņa izvēlējās radīt modes aksesuārus. Ginta sāka studijas humanitāro zinātņu bakalaura iegūšanai, specializējoties modes industrijas aksesuāru dizaina tehnoloģijās Londonas Modes koledžā.

Gintas Sicevas dizains
Gintas Sicevas dizains Foto: publicitātes

Pirmais gads tika pabeigts ar izcilību, un viņas noslēguma kolekcija «Art Nouveau» nopelnīja Gintai CPL Aromas apbalvojumu.

2004. gadā viņa ar izcilību un iespaidīgu aksesuāru kolekciju aizstāvēja maģistra grādu, izpelnoties atzinību no tādiem britu modes lietpratējiem kā kurpju meistara Jimmy Choo un britu modes ikonas Isabella Blow.

Gintas stilam ir raksturīga mīlestība uz dabiskiem materiāliem, jūgendstilu un dabas motīviem. Viņas pēdējais akadēmiskais sasniegums ir humanitāro zinātņu maģistra diploms modes studijās. Diplomdarba kolekcijai Ginta izveidoja somas, apavus, lakatus, cepures un cimdus no dabiskiem materiāliem – koka, ādas, kaula, gliemežvākiem, dzintara, kažokādām un sudraba.

Turpmākos divus gadus viņa strādāja kopā ar dažādiem apdāvinātiem sieviešu apģērba dizaineriem, modelējot un radot haute couture aksesuāru kolekcijas augstās modes franču namam Jeremy Bueno un aksesuāru kolekcijas Londonas modes dizaineram Jacob Kimmie. Gintas darba pieredzē ir ierindojams darbs arī dažādos ievērojamos modes namos, kā, piemēram, Alexander McQueen un Robinson&Valentine. Gintai ir cieša sadarbība ar Lexus autokoncernu Japānā, pēc kura pasūtījuma tiek veidotas divas kolekcijas gadā, un viņas veidotās rotas tiek piedāvātas 106 Lexus auto tirdzniecības salonos.

Gintas Sicevas dizains
Gintas Sicevas dizains Foto: publicitātes

Tāpat arī Gintas rotas tiek izmantotas arī dažādās reklāmās, kā, piemēram, Russian Standart Vodka Gold spilgtajā reklāmas plakātā un franču zīmola Amouage smaržas Honour reklāmas rullītī. Arī britu romantiskā komēdijā «The Knot» par kāzu priekšvakaru līgavas un līgavas māsu tērpi tiek papildināti ar Gintas veidotiem aksesuāriem, kas filmas varonēm piešķir īpašu eleganci un šarmu.

Savus darbus – oriģinālas, ar lāzeru grieztas ādas rotaslietas – viņa ir prezentējusi starptautiskās izstādēs Londonā, Parīzē un Tokijā. Gintas rotaslietas nopērkamas boutique veikalos visā pasaulē – Anglijā, Vācijā, Krievijā, ASV, Arābu Emirātos, Šveicē, Japānā, u.c.

Gintai ir sava – īpaša – tehnoloģija, kā top rotas. «Itālijā no ražotājiem iegādājos speciālas lāzeriekārtas, ar kurām izgriezt nepieciešamās formas no ādas. Man sevišķi svarīga ir ļoti augsta kvalitāte; ar lāzermašīnu pati labprāt eksperimentēju un nepārtraukti pilnveidoju jaunus dizainus.» Dizaina izveides process ir komandas dvēsele, kurā dizaineri un rokdarbnieki kopā izstrādā katru dizaina ideju. Aksesuāri ir rokām darināti no mākslīgās ādas, apvienojot klasisko meistarību ar modernām tehnoloģijām.

Ginta savu biznesu uzsāka ar ekskluzīvām Limited Edition rokassomiņām, kuru īpašnieku vidū ir ierindojama arī britu aristokrātija.

«Kad sākumā vairāk aizrāvos ar ekskluzīvu somu veidošanu, tie galvenokārt bija individuāli pasūtījumi Londonas klientiem, kuriem patīk custom made un limited edition vienā eksemplārā, tāpēc arī nekad netaisīju divas vienādas somiņas. Somas iekšpusē uz zamša oderes iespiedu klientes vārdu un uzvārdu.» Somiņām Ginta izmantoja tikai dabīgos materiālus, tostarp eksotiskas zivju un reptiļu ādas, kā arī dabīgās kažokādas.

Gintas Sicevas dizains
Gintas Sicevas dizains Foto: publicitātes

Pēdējo gadu laikā Ginta ir kardināli mainījusi savu profilu – no somiņu dizaina pievēršoties ādas rotaslietu dizainam. 2008. gadā Londonas modes nedēļā Ginta prezentēja jaunu ādas aksesuāru kolekciju Flowery – ziedu tematikas stila vakara somiņas, karnevāla maskas, kaklarotas un ādas rotaslietas.

Modes aksesuāru biznesā konkurence ir liela, tomēr Gintas oriģinālās rotas izceļas ar savu stilu – ādas rotaslietas ar ziedu un jūgendstila motīviem ir vieglas un smalkas kā mežģīnes.

Gintas dizainus varēs apskatīt divās ekskluzīvās Nordic Star festivāla izstādēs Rīgā un Jūrmalā.

nordicstar.info

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu