ASV notikusi filmas «Starp zvaigznēm» pasaules pirmizrāde (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

26. oktobrī Losandželosā notikusi zinātniskās fantastikas filmas «Starp zvaigznēm» («Interstellar») pasaules pirmizrāde. «Starp zvaigznēm» ir viens no šī gada vērienīgākajiem kino projektiem, kuru uzņēmis filmu «Pirmsākums» («Inception»), «Memento», «Ilūzija» («The Prestige») un «Tumšā bruņinieka» («The Dark Knight») triloģijas autors Kristofers Nolans.

Pirmizrādes seanss notika vēsturiskajā «TCL Chinese Theatre», kurā atrodas lielākais «Imax» formāta ekrāns valstī. Uz svinīgo notikumu bija ieradušies filmas veidotāji ar režisoru un producentu Kristoferu Nolanu priekšgalā un, protams, arī aktieru ansamblis – ASV Kinoakadēmijas «Oscar» balvas laureāts Metjū Makonehijs («Dalasas pircēju klubs»), Anna Hataveja («Nožēlojamie»), izcilais Maikls Keins, kurš ar Nolanu sadarbojies vairākkārt, kā arī Džesika Časteina («Dzīvības koks», «Zero Dark Thirty») un citi aktieri.

«Sākotnēji es domāju, ka filma būs par piedzīvojumiem kosmosā, taču tajā ir arī citi slāņi – tā ir kas krietni vairāk. Savā būtībā tā ir arī filma par mīlestību, precīzāk, tēva mīlestību pret bērniem,» pirmizrādes pasākumā komentēja viena no filmas centrālajām zvaigznēm, aktrise Džesika Časteina. Filmas galvenais varonis dodas riskantajā misijā, nezinot, vai kādreiz atgriezīsies uz Zemes, mājās atstājot savus bērnus. Savukārt filmas režisors Kristofers Nolans, kā arī viņa brālis, lentes scenārija autors Džonatans Nolans, projekta tapšanas laikā kļuva par tēviem savām meitām. Filma «Starp zvaigznēm» ar pārtraukumiem tapusi astoņus gadus.

Centrālās lomas atveidotājs, aktieris Metjū Makonehijs preses pārstāvjiem uz «sarkanā» paklāja (tas šoreiz bija melns) par sarežģīto filmēšanos atklāj: «Tas bija smagi, pat ļoti smagi. Filmēšanās process bija ilgs, kā arī fiziski nogurdinošs. Pēc pēdējo kadru uzņemšanas es devos pelnītā atpūtā, manuprāt pēc šī intensīvā darba man nācās atpūtināt gan savu ķermeni, gan prātu kādas desmit dienas.» Uz pirmizrādes pasākumu bija ieradušies arī par projektu atbildīgo studiju «Paramount» un «Warner Bros.» šefi, bet pēc seansa pasākuma viesi devās uz ballīti blakus esošajā «Dolby» kinoteātrī.

Foto: publicitātes

Filmas «Starp zvaigznēm» anotācija: Zemes resursi nav neizsmeļami - pienācis laiks, kad mūsu dienas uz šīs planētas ir skaitītas. Vai cilvēku suga varētu turpināties kaut kur citur zvaigžņotajā izplatījumā? Lai to noskaidrotu, pētnieku komanda dodas nozīmīgākajā misijā cilvēces vēsturē - ceļojumā ārpus mūsu galaktikas robežām. Ceļotāju vidū ir arī inženieris Kūpers - divu bērnu tēvs, atraitnis, kurš augstāku mērķu vārdā gatavs upurēt savu ģimenes dzīvi.

Filma Latvijas kinoteātros tiek demonstrēta no 7. novembra, vienlaikus ar tās regulārajiem seansiem ASV un citām pasaules valstīm.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu