LNB «Ziedoņa zālē» uzstāsies saksofonu kvartets «n[ex]t move»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Saksofonu kvartets «n[ex]t move» 12. martā uzstāsies Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) «Ziedoņa zālē», informē kvarteta vadītāja Inga Meijere. Saksofoniste stāstīja, ka koncerta programma būs ļoti daudzveidīga, par pamatu ņemot kino mūziku. Mūziķes savā izpildījumā veido stāstus, sākot no Šerloka Holmsa un Erkila Puaro līdz pat Džekijam Čanam un Simpsoniem.

Meijere, kura veidojusi kvarteta aranžējumus, norādīja, ka šī ir gan pārdomu, gan sirsnības un joku pilna programma. Tā tapusi, sadarbojoties ar horeogrāfu Jāni Purviņu un režisoru Vari Klausītāju.

Koncerts Rīgā ir daļa no «n[ex]t move» Latvijas koncertturnejas, kuras laikā saksofonistes viesojušās vairāk nekā 20 Latvijas pilsētās.

Eiropā visbiežākā sadarbība kvartetam ir bijusi ar Latvijas vēstniecībām dažādās valstīs, Zviedrijas koncertaģentūrām, uzstājoties Zviedrijas skolās, kultūras namos un «Urkult» festivālā, sadarbojies ar zviedru dziedātāju Beatrisi Aurori. Kvartets piedalījies Skandināvijas Saksofonu festivālā Drammenā, Norvēģijā. Kvartets «n[ex]t move» vairākkārt devies koncertbraucienos uz dažādām Indijas pilsētām, kā arī Taizemi.

Kvartetā soprāna un alta saksofonus spēlē Meijere, alta saksofonu - Baiba Tauriņa, tenora saksofonu - Katrīna Kivleniece, bet baritona saksofonu - Anete Levica. Šobrīd visas «n[ex]t move» dalībnieces ir arī Latvijas Republikas Zemessardzes orķestra mūziķes

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu