Kannās sākas 59.ikgadējais kinofestivāls

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Franču Rivjērā šodien sākas Kannu kinofestivāls, kas ilgs 12 dienas. Kino industrijas ietekmīgākās personas ieradīsies Kannās, lai piedalītos vienā no prestižākajiem pasākumiem Eiropā, kura noslēgumā 28.maijā kādai no 20 konkursa filmām tiks piešķirta galvenā balva "Zelta palmas zars".

Kinofestivāls sāksies ar Rona Hovarda filmu "Da Vinci Code" ("Da Vinči kods"), kurā galveno lomu tēlo Toms Henks un Odrija Totū. Lai gan tā tiks demonstrēta ārpus konkursa, gaidāms, ka tā radīs ne mazāku ažiotāžu. Dena Brauna romāna ekranizācija izmaksājusi 125 miljonus dolāru, bet, tā kā grāmata pārdota 50 miljonos eksemplāru visā pasaulē, filmas panākumi ir teju vai garantēti.

Šogad festivāla žūriju vadīs ķīniešu režisors Vons Karvai, kurš 1997.gadā ieguva labākā režisora titulu par filmu "Happy Together". Žūrijā darbosies arī itāļu aktrise Monika Beluči un amerikāņu aktieris Semjuels Džeksons.

Uz festivāla galveno balvu pretendēs tādas filmas, kā Pedro Almodovara psiholoģiskais spoku stāsts "Volver", Sofijas Kopolas jaunā filma "Marie-Antoinette", Ričarda Kellija zinātniskās fantastikas satīra "Southland Tales" un Nanni Moretti filma "Il Caimano".

Nākamnedēļ ārpus konkursa tiks demonstrēta arī Holivudas filma "X-Men 3: The Last Stand".

Labākajās Kannu viesnīcās jau tiek gaidīta zvaigžņu ierašanās, lai gan, piemēram, Karvai, kurš tiks izmitināts "Carlton" viesnīcas luksusa apartamentos ar skatu uz jūru, nekādas īpašas prasības neesot izvirzījis. Festivāla beigās apartamenti tikšot nosaukti viņa vārdā. Starp īpašajiem viesiem būs arī slavenais franču aktieris Žerārs Depardjē, Penelope Krusa un amerikāņu režisors Tims Bērtons.

"Majestic" viesnīcas ģenerāldirektors pastāstīja, ka festivālu bizness Rivjēras viesnīcām esot nozīmīgs, nodrošinot 12-15% ieņēmumu. Festivāla laikā iespaidīgos daudzumos tiekot pasūtīti omāri, izsmalcinātas pastētes, kaviārs un, protams, jūra šampanieša.

Līdzās izklaidēm gaidāms, ka Kannu kinofestivāls piesaistīs tūkstošiem kino industrijas profesionāļu, savukārt par drošību rūpēsies gandrīz tūkstoš policistu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu