"Juno" saņem galveno neatkarīgā kino balvu video (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pusaudžu traģikomēdija "Juno" ("Džuno") sestdienas vakarā ieguva trīs ASV neatkarīgā kino balvas "Independent Spirit Awards", ziņo "Contactmusic".

Filma ieguva galveno "Independent Spirit" balvu kā labākā filma, bet par gada labāko aktrisi tika atzīta galvenās lomas atveidotāja jaunā kanādiešu aktrise Elena Peidža. Par savu pirmo kinoscenāriju tika apbalvota arī filmas scenārija autore Djablo Kodija.

"Juno" bija nominēta arī četrām ASV Kinoakadēmijas balvām, tai skaitā arī gada labākās filmas kategorijā, bet galu galā "Oskaru" saņēma tikai scenāriste Kodija, lai gan pirms ceremonijas, kas notika svētdienas vakarā Losandželosā, vairāki kritiķi par favorītu uz gada labākās filmas "Oskaru" uzskatīja tieši "Juno".

Labākā režisora balva tika filmas "The Diving Bell and the Butterfly" ("Skafandrs un tauriņš") režisoram Džūljenam Šnābelam, bet filmas operators Janušs Kaminskis tika atzīts par labāko savā kategorijā.

Par labāko aktieri tika atzīts "Oskara" laureāts Filips Seimors Hofmans filmā "The Savages". Kā labākā ārzemju filma tika apbalvota īslandiešu kinolente "Once", bet labākās dokumentālās filmas balva tika filmai "Crazy Love".

Austrāliešu aktrise Keita Blanšeta saņēma balvu kā labākā otrā plāna aktrise par savu lomu filmā "I''m Not There" ("Neesmu šeit") un veltīja to savam nelaiķa kolēģim Hītam Ledžeram.

"Spirit" balvas jau kopš 1984.gada pasniedz bezpeļņas organizācija "Film Independent", kas izveidota, lai atbalstītu neatkarīgo kino un tā veidotājus.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu