Rīgā izveidots "seksa muzejs"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vecrīgā turpmāk darbosies Rīgas erotikas muzejs, kuru Latvijā ierīkojis Vids Kontrimavičus no Lietuvas, informē ekspozīcijas īpašnieks.

Ekspozīcijas īpašnieks Kontrimavičus pēc Rīgas draugu uzaicinājuma savu pirms septiņiem gadiem aizsākto kolekciju ar aptuveni 300 eksponātiem tagad pārvedis no Lietuvas uz Latviju. Iepriekš muzeja ekspozīcija bija aplūkojama pirms diviem gadiem atvērtajā Kauņas Erotikas muzejā, kas bija pirmais Baltijas valstīs.

Rīgas Erotikas muzejā kolekcija tiks papildināta arī ar pašmāju ekspozīcijām, jo vienā no Rīgas Erotikas muzeja piecām zālēm tiks izvietoti Latvijas erotikas vēstures darbi.

Rīgas Erotikas muzejs ierīkots Vecrīgā, Kaļķu ielā 24, otrajā stāvā. Muzejs atrodas līdzās jaunatvērtajam kabarē klubam "Burlesque" un Asnātes Smelteres modes namam "Salons A".

Muzeja darba laiks būs no plkst. 11 līdz 20, bet ceturtdien, piektdien un sestdien tas būs atvērts līdz plkst. 2 naktī. Ieejas maksa līdz plkst. 20 būs trīs lati, bet vēlāk - pieci lati.

Vids Kontrimavičus

Kādreizējā karavīra Kontrimavičus priekšteči ir lietuviešu bajāri. Ekspozīcijas īpašnieku interesē dažādas antikvāras lietas - senas mēbeles, gleznas, figūras un mākslas darbi.

Foto: LETA

Rīgas Erotikas muzejā aplūkojami gan mūsdienīgi, gan senlaicīgi eksponāti no Eiropas, Āfrikas un Āzijas. Skaistie manekeni vesti no Parīzes, kur Kontrimavičus ir biežs viesis. Ekspozīcijā ir arī divi paša muzeja īpašnieka darbi - glezna "Kaisle" un viņa veidotā stāvlampa. Savu ieguldījumu muzeja attīstībā devuši arī apmeklētāji, pievienojot kolekcijai dažādas senatnīgas grāmatas, antikvārus priekšmetus un aksesuārus.

Savukārt Latvijas erotikas mākslas vēstures zālē būs apskatāmi pazīstamā fotogrāfa Gunāra Bindes iepriekš izstādēs nebijuši darbi, mākslinieces Andželas Strupules-Smalkās erotisko ziedu gleznas no viņas pēdējās kolekcijas "Ielavīšanās dvēselē", laikraksta "Dienas Bizness" karikatūrista Agra Liepiņa nerātnās latvju dainu karikatūras, eksministra Mārtiņa Rozes fotogrāfijas, kā arī tēlnieka Zigmunda Bieļa ekskluzīvās skulptūras.

Kolekcija vēl tiks papildināta, kā arī nākotnē Rīgas Erotikas muzejā paredzēts organizēt dažādas Latvijas mākslinieku darbu izstādes.

Erotikas muzeji ir atvērti daudzviet pasaulē, piemēram, Amsterdamā, Parīzē, Hamburgā, Kopenhāgenā, Berlīnē un ASV, kā arī nesen šādi muzeji tika atvērti Varšavā un Maskavā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu