Seksīgās Milas Jovovičas "nezūdošais ļaunums" (56)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ceturtā filma, kuras scenārijs balstīts uz videospēles "Nezūdošais ļaunums" motīviem, uzņemta 3D versijā un jau no šodienas skatāma kinoteātros.

Filma, kura, nelolojot nekādas cerības, vilties nelika. Raksts satur "spoilerus"!

Apraksts. Pasaulē, kuru izpostījis nāvējošais vīruss, Alise turpina savu ceļojumu, lai atrastu izdzīvojušos un nogādātu tos drošībā. Viņas cīņa pret Umbrella Corporation sasniegusi jaunas virsotnes, bet Alise saņem negaidītu palīdzību no sena drauga. Viņi dodas uz Losandželosu, bet šis ceļojums draud beigties nāvējošā slazdā.

Mila Jovoviča filmā ir skaista, ātra, seksīga un stipra
Mila Jovoviča filmā ir skaista, ātra, seksīga un stipra Foto: publicitātes

Pārdomas. Datorspēļu ekranizācijas vienmēr ir bijušas "cirvis mugurā" gan kinofilmu veidotājiem, gan kritiķiem, daudzi ar puslīdz labiem vārdiem un domām atceras "Nezūdošā ļaunuma" (Resident Evil) pirmo daļu, kuru tāpat kā jaunumu, filmu "Nezūdošais ļaunums: Dzīve pēc nāves" (Resident Evil: Afterlife) ir režisējis Pols Andersons (Paul W.S. Anderson). Filmas otrais turpinājums bija Aleksandra Vita (Alexander Witt) garadarbs, bet trešais turpinājumu veidoja Rasels Malkahijs (Russell Mulcahy), šīs divas daļas patiesībā pat nav pieminēšanas vērtas, vārdu sakot - mēsli.

Ja neesat redzējuši pirmās trīs daļas, šajā filmā būs daudz nesaprotamu momentu, jo sižeti ir saistīti.

Lai cik dīvaini tas šķistu, šis, ceturtais turpinājums, nav peļams. Šķiet, ka Pols Andersons beidzot ir sapratis, ka nevajag neko lieki sarežģīt, lai izveidotu puslīdz skatāmu filmu. Sižets, kā jau ierasti datorspēļu animācijām, ir pielīdzināms nullei, tomēr pats galvenais, ka filma pati par sevi arī nepretendē uz labāko gada scenāriju. Filmas sižets ir veidots vienkāršs, neko nepārspīlējot, neko lieku neizceļot, ļaujot saprast, ka šī ir spēles ekranizācija, un ikviens skatītājs, kurš apmeklē šīs filmas seansu, zinās, uz ko nācis.

Filmēts ar pilnu trīsdimensionālu kameru aprīkojumu, līdzīgi kā filmā "Avatar"
Filmēts ar pilnu trīsdimensionālu kameru aprīkojumu, līdzīgi kā filmā "Avatar" Foto: publicitātes

Būtiskākais šīs filmas trumpis ir vizuālais noformējums, noskaņa un, protams, pats galvenais, 3D tehnoloģisko iespēju izpildījums. "Nezūdošais ļaunums" nav pārtaisīts no parastā formāta modernajā 3D formātā, kā tas ir bijis ar daudzām citām iepriekš, kaut vai, piemēram, "Titānu cīņām" (Clash of the Titan), bet gan filmēts ar pilnu trīsdimensionālu kameru aprīkojumu kā "Avatar".

Precīzāk sakot, "Nezūdošais ļaunums" tika filmēts ar tieši tām pašām kamerām, ar kurām tika veidots "Avatar", un to filmas laikā var izbaudīt par visiem piecsimt procentiem.
Ventvorts Millers, kas pasaulē pazīstams kā Maikls Skolfilds
Ventvorts Millers, kas pasaulē pazīstams kā Maikls Skolfilds Foto: publicitātes

Jau no paša pirmā filmas kadra jūsu acis priecēs brīnišķīgas krāsas un dažādi neredzēti 3D skati, papildinot to ar lielisku skaņas celiņu, kas liks kinomīļiem gan priecāties, gan bailēs salekties savos krēslos. Šķita, ka Pols Andersons, vietām tīšām pārspīlējot ar dažādiem specefektiem, riskēja un centās parādīt, kā "Matrix" izskatītos, ja tas tiktu filmēts ar 3D kamerām. Nudien, idejisko "Matrix" specefektu tur netrūkst.

Ne tikai par grafiku un tās eksperimentiem filmā bija padomāts. Esmu pārliecināts, ka ar nolūku filmā tika pieaicināts sieviešu iemīļotais aktieris Ventvorts Millers (Wentworth Miller), kas pasaulē pazīstams kā Maikls Skolfilds jeb "Izlaušanās" (Prison Break) zvaigzne. Ticiet vai ne, bet viņš ir savā vietā arī "Nezūdošajā ļaunumā" - loģiski, ka cietumā, un, jā, - viņam ir plāns, kā no turienes izkļūt! :)

Visu četru filmu centrā neatņemamā (bail būtu teikt neizstājamā) ukraiņu izcelsmes modele, aktrise un dziedātāja Mila Jovoviča. Filmā viņa ir skaista, ātra, seksīga un stipra. Nav aizmirsti arī zombijsuņi, tie, kas atceras suņus no pirmās daļas, noteikti priecāsies par šo "uzlaboto" zombijsuņu versiju.

Suņu zombiji
Suņu zombiji Foto: publicitātes

Īpaši skaista un patīkami baisa bija "bosiņa" parādīšanās ar lielo cirvi/āmuru, iespaidīgā kauja un paredzamā uzvara pār to lika iekšēji uzgavilēt. Lai arī milzīgais monstrs ļoti atgādināja filmas "Silent Hill" vīru ar cirvi, tas bija pietiekami iespaidīgs, un skaidrs, ka tas tika veidots kā kopija kādam no spēles briesmoņiem.

Nepārprotiet, filma nav laba, bet tā nav sabojāta un ir ļoti izklaidējoša, par to arī vērtējums, par to arī paldies.

Esmu pārliecināts, ka spēles fani, "Resident Evil" pazinēji nebūs atturami no šīs filmas apmeklējuma, un šoreiz jāsaka - nebūs jāviļas.

Visiem, kam izklaide un vizuālais attēls svarīgs, iesaku un tikai 3D. Vai filma būtu tikpat baudāma parastajā formātā? Šaubos.

Vērtējums: 8/10

Komentāri (56)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu