Krievija slīgst alkoholismā dziļāk nekā pirms desmit gadiem (3)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr Photostream

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs otrdien aicināja veikt stingrākus pasākumus cīņā pret alkoholismu Krievijā, paužot bažas, ka krievi lieto alkoholu vairāk nekā drūmajos deviņdesmitajos gados pēc Padomju Savienības sabrukuma.

"Mēs dzeram vairāk nekā deviņdesmitajos gados, kaut gan toreiz bija grūti laiki. Mums jāsagatavo pakāpeniska programma un jāvēršas pret to," kā vēsta ziņu aģentūra "RIA Novosti", viņš teicis, tiekoties ar veselības aizsardzības ministri Tatjanu Goļikovu.

Pārmērīga alkohola lietošana ik gadu nogalina aptuveni 500 000 Krievijas iedzīvotāju un lielā mērā ietekmē vīriešu mūža ilgumu, kas ir īsāks nekā tādās nabadzībā slīgstošās valstīs kā Bangladeša vai Hondurasa, teikts jūnija vidū publiskotajā pārskatā.

Bijušais PSRS prezidents Mihails Gorbačovs pirmdien televīzijas pārraidītā komentārā paziņoja, ka valsts šajā jautājumā atrodas uz katastrofas robežas un ir nepieciešama "nopietna kampaņa" cīņā pret alkoholismu.

Astoņdesmitajos gados Gorbačovs sāka īstenot stingru pretalkoholisma programmu, ierobežojot alkoholisko dzērienu ražošanu un cīnoties pret nelegālajām alkohola ražotnēm, kas gan izraisīja iedzīvotājos lielu neapmierinātību.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu