Novembris - Latvijas dizaina mēnesis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars, TVNET

Jau trešo gadu pēc kārtas novembris ir Latvijas dizaina mēnesis, kas ir viena no retajām iespējām vienkopus Latvijā aplūkot un iegādāties dažādu Latvijā jau pazīstamu, kā arī jauno modes mākslinieku un mājas lietu dizaineru radītās kolekcijas. Latvijas dizaina mēnesis sākas 1.novembrī un to rīko Latvijas Modes palāta sadarbībā ar u/v "Stockmann", informē Oskars Fīrmanis, Latvijas dizaina mēneša sabiedrisko attiecību projektu vadītājs.

Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad Latvijas dizaina mēneša laikā u/v "Stockmann" būs iespēja iegādāties 30 dažādu vietējo zīmolu kolekcijas, kas izturēja konkurenci, jo vēlme piedalīties Latvijas dizaina dienās bija aptuveni 50 vietējiem zīmoliem. Modes dizaineri un mākslinieki piedāvās sieviešu, vīriešu un bērnu apģērbus, kā arī aksesuārus, apavus un mājas preces.

Latvijas dizaineru modes skate

Latvijas dizaina mēneša atklāšanas pasākuma, kas notiks 1.novembrī plkst.17 "Stockmann", centrālais notikums būs Latvijas dizaineru modes skate, kā arī Latvijas dizaina istabas atklāšana. Interesanti, ka Latvijas dizaineru kolekcijas piekritušas demonstrēt arī vairākas "Playboy" vāka modeles.

Dita Danosa, Latvijas Modes palātas pārstāve: "Ir prieks, ka Latvijas modes mākslinieki un dizaineri sāk arvien vairāk apzināties, cik svarīgi ir kļūt tuvāk reālam patērētājam, būt tam draudzīgākam, rādīt savas preces un stāstīt par tām. Vairākus gadus iepriekš patērētāji ar skepsi raudzījās uz Latvijas modi un dizaineriem, jo neko par tiem daudz nezināja, taču

pēdējā laikā māksliniekus sāk atpazīt un viņu tērpu vai dizaina priekšmetu kvalitāti novērtēt.

Latvijas dizaina mēnesis ir lieliska iespēja sevi parādīt patērētājiem."

Latvijas dizaina mēnesī būs pārstāvēti tādi zīmoli kā Natālija Jansone, Aleksandrs Pavlovs, Keita, Narciss, Hypnosis, Irina Koshakova, Anna Led, kas piedāvās sieviešu kolekcijas. Bērnu kolekcijas piedāvās Zaza Couture, Colourlicious, Lenytomyfactory, Petra, Beekid, Wooly World. Vīriešu modi šogad pārstāvēs Buduart un Hypnosis, apavus - Moregor, bet aksesuārus piedāvās Cinnamon, Ezerina, Christiana Laure, May 28th me, Keita, 3 wind knots, Baltu Rotas. Savukārt mājas lietu nodaļa varēs iegādāties tādu zīmolu kolekcijas kā Munio, Purpurs, Herman’s casa, Muhamors, Patte, Baiba Linga Bērziņa, Miesai, Mājas Deko, Anengel.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu