Tapusi grāmata par Šleseru "Šofera dēls minhauzens" (16)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Trešdien, 8. septembrī, pulksten 12 "Hotel Rīdzene" zālē "Arkādijs" tiks prezentēta "Baltic Screen" sadarbībā ar apgādu "Atēna" izdotā grāmata par pazīstamo uzņēmēju un politiķi Aināru Šleseru, kuras nosaukums – "Šofera dēls minhauzens".

Grāmata ir stāsts par puiku, kurš nolēma būt pilnīgi citādāks nekā viņa tēvs šoferis – neuzticīgs vīrs, dzīves neveiksminieks un garīgi slims slepkava, kuru grāmatas galvenais varonis ir centies noliegt visu savu mūžu un no kura uzvārda atteicies, kā vien iespējams.

Puika darīja, ko varēja, kaut Dieviņš viņam nebija devis pārāk daudz, -

viņš nebija ne briesmīgi gudrs, ne apdāvināts, bet no savas dzimtas vīriešu dzimuma pārstāvjiem acīmredzami bija mantojis galvenokārt muldēšanas un šeptēšanās talantus.

Citā zemē viņš būtu kļuvis par kuslu Minhauzena parodiju un kā tāda arī vadītu savu dzīvi, taču puikam paveicās – viņš piedzima un auga zemē, kur tieši šie talanti izrādījās pieprasīti. Vēl uzaudzējis prāvu nekaunības slānīti, apveltīts ar neikdienišķu enerģiju, mūsu varonis kļuva par to Aināru Šleseru, kādu mēs pazīstam šodien.

Bet vai patiešām pazīstam? Šī grāmata par tās galveno varoni pastāsta daudz ko tādu, ko līdz šim par viņu neesam pat īsti nojautuši un ko viņš pats ir slēpis, cik vien spējis, - un te netrūkst ne asiņainu drāmu, ne tradicionālās prihvatizācijas, ne primitīvu blēdību un savas valsts krāpšanas gadījumu.

"Šofera dēls minhauzens"
"Šofera dēls minhauzens" Foto: publicitātes

Grāmatai ir sava interneta mājas lapa – www.slesers.lv, savukārt uz atsevišķām jaunās grāmatas tēmām un galvenā varoņa līdz šim rūpīgi slēptiem faktiem norāda interneta vietne www.minhauzens.info.

Iedrošinošs ielūgums uz 8. septembra prezentāciju nosūtīts arī grāmatas galvenajam varonim.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu