Pasniegtas britu kino BAFTA balvas video

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu un franču kopražojuma romantiskā drāma "Atonement" ("Piedošana") ieguvusi galveno balvu svētdien Londonā notikušajā Britu kino un televīzijas mākslu akadēmijas BAFTA balvu pasniegšanas ceremonijā.

Pēc rakstnieka Iana Makjūena bestsellera režisora Džo Raita veidotā filma, kas bija nominēta visvairāk - 14 - balvām, cīņā par labākās filmas godalgu pārspēja tādas spēcīgas konkurentes kā "No Country For Old Men" ("Kur sirmgalvjiem nav vietas") un "There Will Be Blood" ("Tiks izlietas asinis"), lai gan "Atonement" tomēr galu galā zaudēja lielākajā daļā kategoriju, vēsta "Contactmusic".

Filma ieguva vēl tikai vienu balvu - par labāko mākslinieka darbu.

Par labāko aktieri tika atzīts brits Daniels Dejs-Luiss ("There Will Be Blood"), bet labākās aktrises balvu saņēma franču aktrise Mariona Kotiljāra par leģendārās dziedātājas Edītes Piafas atveidojumu filmā "La Vie En Rose" ("Dzīve rožainā gaismā"). Kotiljāra negaidīti pārspēja favorīti Džūliju Kristi, kas atveidoja galveno lomu filmā "Away From Her" ("Projām no viņas").

"La Vie En Rose" kopumā saņēma četras balvas - arī par mūziku, kostīmiem un grimu.

Labākā režisora godalga tika galvenajiem "Oskara" pretendentiem brāļiem Ītanam un Džoelam Koeniem par filmu "No Country For Old Men".

Koenu filma savā kontā ieskaitīja arī labākā otrā plāna aktiera balvu, ko saņēma spānis Havjers Bardems, bet labākās otrā plāna aktrises lomu, negaidīti pārspējot Keitu Blanšetu, ieguva Tilda Svintone par tēlojumu Džordža Klūnija producētajā filmā "Michael Clayton" ("Maikls Kleitons").

Blanšeta, kas bija nominēta par amerikāņu dziesminieka Boba Dilana atveidošanu, tika uzskatīta par favorīti šajā kategorijā un bija izvirzīta arī labākās aktrises kategorijā par filmu "Elizabeth: Golden Age" ("Elizabete: Zelta laikmets"), tomēr beigās neieguva nevienu no šīm balvām.

Scenāristu balvas saņēma: Ronalds Hārvuds par filmas "The Diving Bell and the Butterfly" ("Skafandrs un tauriņš") adaptēto scenāriju, bet par savdabīgās amerikāņu komēdijas "Juno" ("Džuno") oriģinālo scenāriju balvu saņēma Diablo Kodija.

Par labāko britu filmu arī samērā negaidīti kļuva Šeina Medousa daļēji autobiogrāfiskā filma par skūtgalvjiem "This is England", bet par labāko filmu svešvalodā tika atzīta vācu "Das Leben der Anderen" ("Citu dzīve"), kas pagājušajā gadā saņēma ASV Kinoakadēmijas "Oskaru" šajā pašā kategorijā.

"Orange" Uzlecošās zvaigznes balva šogad tika pasniegta amerikāņu aktierim, filmas "Transformers" un seriāla "Even Stevens" zvaigznei Šaijam Labafam.

Savukārt britu aktieris sers Entonijs Hopkinss no sava drauga režisora lorda Ričarda Atenboro rokām saņēma BAFTA goda balvu.

Balvas ceremonijā pasniedza tādas zvaigznes kā Silvestrs Stallone, Kuba Gudings juniors, Džefs Goldblūms, Kevins Speisijs, Edijs Izards, Tendija Ņūtone un sers Ians Makellens.

Britu Kino un televīzijas mākslu akadēmijas BAFTA 2008.gada prestižāko balvu saņēmēji:

Labākā filma - "Atonement" ("Piedošana");

Labākā britu filma - "This Is England" ("Šī ir Anglija");

Labākā filma svešvalodā - "Das Leben der Anderen" ("Citu dzīve");

Labākā animācijas filma - "Ratatouille" ("Gardēdis");

Labākais režisors - Ītans Koens un Džoels Koens par "No Country for Old Men" ("Kur sirmgalvjiem nav vietas");

Labākais aktieris - Daniels Dejs-Luiss par "There Will Be Blood" ("Tiks izlietas asinis");

Labākā aktrise - Mariona Kotiljāra par "La Vie En Rose" ("Dzīve rožainā gaismā");

Labākais aktieris otrā plāna lomā - Havjers Bardems par "No Country for Old Men" ("Kur sirmgalvjiem nav vietas");

Labākā aktrise otrā plāna lomā - Tilda Svintone - "Michael Clayton" ("Maikls Kleitons");

Labākais adaptētais scenārijs - Ronalds Hārvuds par "The Diving Bell and the Butterfly" ("Skafandrs un tauriņš");

Labākais oriģinālais scenārijs - Diablo Kodija par "Juno" ("Džūno");

Labākā mūzika - Kristofers Gannings par "La Vie En Rose" ("Dzīve rožainā gaismā");

"Orange" Uzlecošās zvaigznes balva - Šaija Labafs;

"BAFTA fellowship" - Sers Entonijs Hopkinss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu