Klūnijs kritizē Holivudu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu aktieris Džordžs Klūnijs jaunā intervijā izteicies, ka Holivudas filmu industrija dažu pēdējo gadu laikā «patiesi cietusi neveiksmi» diskriminācijas apkarošanā. 54 gadus vecais Klūnijs spēlē brāļu Koenu kinolentē «Hail Caesar» par kino industriju 50. gados. Lai arī to uzskata par Holivudas zelta laikmetu, Klūnijs mudina skatītājus nelolot ilūzijas par aizgājušajiem gadu desmitiem.

«Jā, baltajiem vīriešiem viss bija vieglāk, bet ne sievietēm, minoritātēm vai cilvēkiem, kuri pārcietuši bērnu trieku. Tādā ziņā daudzas lietas ir uzlabojušās,» sacīja Klūnijs.

«ASV ir bijuši lieliski brīži cīņā par cilvēktiesībām, un arī brīnišķīgi momenti kino,» turpina aktieris. «Bet bijuši arī pēdējie pāris gadi, kuros esam patiesi cietuši neveiksmi. Es nerunāju tikai par [Oskara balvu] nominācijām, bet arī par to, kas uzņem filmas un ko mēs liekam kameras priekšā.»

Kā jau ziņots, šogad ar sašutumu tika uzņemtas «Oskaru» nominācijas aktierspēles kategorijās, kurās otro gadu pēc kārtas nebija neviena melnādaina aktiera.

ASV Kinoakadēmija solījusi līdz 2020. gadam dubultot minoritāšu un sieviešu skaitu organizācijas locekļu vidū.

Filmā «Hail Caesar» spēlē tādas filmu zvaigznes kā Ralfs Fainss, Tilda Svintone, Skārleta Johansone, Džošs Brolins un Čenings Tatums.

Kinolentē atspoguļots laiks, kad Holivudas kinostudijām bija ļoti liela ietekme. Taču realitāte bija daudz skarbāka par brāļu Koenu filmu, norāda Svintone.

«[Kinostudijas] darīja pilnīgi visu iespējamo, lai piesegtu cilvēku dzīves nekārtības,» teica 55 gadus vecā Svintone. «Viņi darīja briesmu lietas, slēpa apšaudes un piespieda sievietes veikt abortus, tiešām šausmīgas lietas. Koeni šajā filmā parādīja mazāk netīru pasauli.»

Ar kinolenti «Hail Caesar» šomēnes tika atklāts Berlīnes kinofestivāls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu