Plāno veidot filmas "Īsa pamācība mīlēšanā" turpinājumu (20)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tuvākajā laikā iecerēta latviešu filmas "Īsa pamācība mīlēšanā" otrās daļas veidošana. Projekta idejas autore un aktrise Maija Eglīte informēja, ka šis būs pirmais gadījums modernajā latviešu kino vēsturē, kad kādai filmai tiek veidots turpinājums vai otrā daļa.

"Jaunajā filmā pēc iespējas tiks iesaistīti tie aktieri, kuri piedalījušies jau filmā "Īsa pamācība mīlēšanā". Plānots, ka jaunā filma būs turpinājums iesāktajam stāstam, kur būs redzams, kas ar filmas varoņiem noticis pēc 25 vai 30 gadiem. Iepriekšējās filmas stilistika tiks saglabāta arī tās turpinājumā," sacīja Eglīte.

Viņa atzina, ka pārsvarā gan aktieri, gan režisors būs tie paši, taču, tā kā viss ir tapšanas stadijā, tad konkrēti vārdi un uzvārdi netiek nosaukti.

Rīgas kinostudijas 1982.gada mākslas filmas "Īsa pamācība mīlēšanā" režisors bija Imants Krenbergs. Filmā piedalījās aktieri Rolands Zagorskis, Eduards Pāvuls, Esmeralda Ermale, Diāna Zande, Anda Zaice, Lilita Ozoliņa, Ērika Ferda, Uldis Pūcītis un Maija Eglīte.

Filma "Īsa pamācība mīlēšanā" stāsta par saimniekdēlu Jāni, kuram pienācis laiks ņemt sievu, bet vecāku nolūkoto viņš nav ar mieru precēt. Jānis nolemj, ka pats meklēs sev tīkamu sievu, bet viegli jau preciniekam neiet, jo daudzas meitas met acis uz stalto saimniekdēlu, kā arī kāro tikt saimnieces godā. Tomēr Jānis ir gana gudrs un izdomā, kā visām viņu pītajām viltībām tikt klāt, kā dzirdēt to, ko acīs teikt negribētu.

Filmas "Īsa pamācība mīlēšanā" sižeta pamatā ir Rūdolfa Blaumaņa humoristiskie stāsti.

Citur pasaulē šādu filmu uzņemšana ir ierasta prakse. Piemēram, Krievijā režisors Timurs Bekmambetovs pērn uzņēma populārās komēdijas "Likteņa ironija jeb vieglu garu" turpinājumu, kas līdz šā gada janvāra otrajai pusei NVS un Baltijas valstīs bija devis vairāk nekā 50 miljonu ASV dolāru (24 miljonu latu) ieņēmumus.

Kopumā filmu kinoteātros noskatījušies vairāk nekā deviņi miljoni cilvēku. Krievijā, NVS un Baltijas valstīs kopā filma uzstādījusi kases ieņēmumu rekordu, apsteidzot iepriekšējo līderi "Dienas sardze", kuras režisors arī bija Bekmambetovs.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu