Jaunumi kinoteātros: "Kur sirmgalvjiem nav vietas" (24)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kinoteātrī "Rīga" no 8.februāra līdz 14.februārim notiek Eiropas kino dienas "es - kino". Savukārt "Forum Cinemas" piedāvā lielisko trilleri "Kur sirmgalvjiem nav vietas". Kinoafiša

Pagājušais gads Holivudas kino industrijā ir izcēlies ar vairākām garšīgām odziņām, viena no tām arī Rīgā - divpadsmitais režisoru Koenu kopdarbs "Kur sirmgalvjiem nav vietas". Tomija Lī Džonsa dzīves piekusušais šerifa personāžs ir atpazīstams kaut vai pēc paša labi režisētās "The Three Burials of Melquiades"; Džošs Brolins, kas bija lielisks "Amerikāņu gangsterī", ir vēl labāks "sirmgalvjos". Un, protams, Havjera Bardema atveidotais Antons, kura elegantais raupjums slēpjas jukušās pasaules priekšstatos par taisno tiesu uz zemes. TVNET iesaka!

Eiropas kino dienu gaitā notiks skandalozas un pasaulē augstu novērtētas igauņu filmas "Magnuss" Baltijas pirmizrāde. "Magnuss" ir diezgan skaudra un jutekliska drāma. Kaut arī filma tika ar panākumiem izrādīta Kannu kinofestivāla programmā "Īpašais skatiens" 2007.gada pavasarī, kur izpelnījās lielu starptautisko mediju interesi, filmas pirmizrāde Igaunijā vēl joprojām nav notikusi. Tās demonstrēšana Igaunijā ir aizliegta, jo kopš 2007.gada pavasara turpinās tiesas process, kurā filmas veidotāji tiek apvainoti privātas informācijas publiskošanā. Jaunā režisore Kadrija Kousāre savu pirmo spēlfilmu veidojusi, balstoties uz reāli notikušu faktu - jauns igauņu puisis izdara pašnāvību tāpēc, ka nevēlas turpināt dzīvot tik samaitātā pasaulē. Vai ir robeža starp mākslu un cilvēka eksistenci - aizejiet un paskatieties.

Starp Eiropas kino dienu ietvaros demonstrētajām filmām izceļamas divas filmas. Pirmā ir 2007.gada Berlīnes kinofestivāla laureāte - filma "Jella", kuras režisors ir Kristians Pecolds. Filma ir ieguvusi "Sudraba lāci" par labāko aktrises darbu. Otra ir spāņu "TumšiZilsGandrīzMelns".

Ak jā, vēl arī filmas "Iepazīsties, spartieši" un "Viens neatbildēts zvans".

Komentāri (24)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu