Liepājā notiks eksotisko deju festivāls

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

11.jūlijā Liepājā pirmo reizi notiks eksotisko deju festivāls "Pāri jūrām - Liepājā", aģentūru LETA informēja Liepājas Kultūras pārvaldes projektu vadītāja Krista Kalnarāja.

Festivālu organizē biedrība "Sabiedrības attīstības centrs" sadarbībā ar Liepājas universitātes Sporta un kultūras centra Netradicionālo deju studiju "Arabeska" un Liepājas Baleta un deju studiju. Projektu finansiāli atbalsta Liepājas Kultūras pārvalde un sponsori.

Festivāls pulcēs Latvijas dažādu pilsētu eksotisko deju (austrumu deju, spāņu flamenko deju, indiešu deju, Latīņamerikas deju) izpildītājus, kuri apgūst un iedzīvina dažādu pasaules tautu kultūras mantojuma daļu - deju un tās stilu daudzveidību.

Pašlaik koncertam jau pieteikušās vairāk nekā 12 Latvijas deju studijas. Festivāla laikā notiks arī trīs augstvērtīgas deju meistarklases, kuras vadīs starptautiski pazīstamas un pieredzējušas dejotājas un skolotājas - leģendārā Vija Vētra (ASV), eksotiskā Amūna Kollīna (DĀR, Vācija), populārā Pille Rosa (Igaunija).

Festivāla priekšnesumi un meistarklases iepazīstinās Liepājas skatītājus ar dažādu pasaules tautu deju mākslu, uzsverot folkloras dzīvot un mainīties spēju modernajā pasaulē. Festivāla koncerti būs pieejami jebkuram interesentam.

Festivāla profesionālā nozīme ir veicināt kā deju speciālistu, tā arī interesentu redzesloka un ķermeņa kustību pieredzes paplašināšanu, piedaloties meistarklasēs. Paralēli meistarklašu norisei darbosies radošās darbnīcas un tematiskais tirdziņš.

Projekta mērķis ir iedibināt Liepājā jaunu paliekošu tradīciju, kas krāšņos Liepājas vasaras sezonas kultūras pasākumu piedāvājumu un piesaistīs pilsētai populārus izpildītājmāksliniekus, kolektīvus un tūristus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu