«Es esmu šeit» sāks demonstrēt arī Latvijas kultūras iestādēs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No šīs nedēļas režisora Renāra Vimbas spēlfilma «Es esmu šeit» būs skatāma visā Latvijā, jo filmas seansi tiks rīkoti arī Latvijas kultūras iestādēs, informē Nacionālā kino centra vecākā referente nozares informācijas jautājumos Kristīne Matīsa.

Līdz šim filma pēc piedzīvotās pirmizrādes Rīgā bija skatāma reģionālajos kinoteātros, bet tagad ārpus Rīgas tā tiks plaši demonstrēta kultūras un izglītības iestādēs. Pirmajā nedēļā seansiem jau pieteikušās 62 izrādīšanas vietas, sākot no lielāko pilsētu kultūras namiem līdz nelielu ciematu skolām un sabiedriskajām organizācijām.

Tuvākie «Es esmu šeit» seansi gaidāmi Lapmežciema un Irlavas kultūras namā un Dundagas Kultūras pilī, Vaiņodes kultūras namā, Salaspils kultūras namā «Rīgava», Bikstu, Majoru un Pūres kultūras namā, Liepas kultūras namā, Madlienas kultūras namā, Lubānas un Tukuma kultūras namā, Vērgales kultūras namā, Saldus Bērnu un jauniešu centrā, Baložu, Majoru un Brocēnu kultūras namā, kā arī Amatas kultūras namā, Ogres kultūras namā, Umurgas kultūras namā, Ērgļu saieta namā, Vecpiebalgas, Tumes un Carnikavas kultūras namā, bet no nākamās nedēļas nogales filmas demonstrēšanu sāks Baldones kinoteātris.

«Es esmu šeit» izrādīšana Latvijas kultūras iestādēs iespējama, pateicoties Latvijas Kinematogrāfistu savienības projekta «Kino visiem un visur Latvijā» aktivitātēm.

Kā ziņots, piedaloties Berlīnes 66. Starptautiskā kinofestivāla konkursa programmā «Generation 14plus», «Es esmu šeit» saņēma jauniešu žūrijas galveno balvu - «Kristāla lāci».

Filma «Es esmu šeit» ir stāsts par 17 gadus veco meiteni Raju un viņas 12 gadus veco brāli Robi, kuri spiesti dzīvot kopā ar vecmāmiņu Olgu, jo viņu tēvs miris un māte aizbraukusi meklēt darbu Anglijā.

Galveno lomu - 17 gadus vecu meiteni Raju - filmā atveido Latvijas Kultūras akadēmijas studente Elīna Vaska, vecomāti - Ruta Birgere, bet brāli - Andžejs Jānis Lilientāls, savukārt angļu valodas skolotāju spēlē Edgars Samītis. Filmā piedalās arī Zane Jančevska, Indra Briķe, Rēzija Kalniņa, Jānis Kirmuška un Sandra Kļaviņa.

Mūziku filmai komponējis Ēriks Ešenvalds, to Latvijas Radio studijā ieskaņojis valsts akadēmiskais koris «Latvija». Pazīstamajam Latvijas komponistam šis ir pirmais skaņu celiņš pilnmetrāžas kinofilmai. Filma tapusi filmu studijā «Tasse Film».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu