Akcijā "Uzdāvini sev ziloni!" savākti 7000 latu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz šim akcijā "Uzdāvini sev ziloni!" savākti 7000 latu, pastāstīja Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza vadītājs Rolands Grēziņš.

1.jūlijā būs sagatavota ziloņu mājas būvprojekta tāme un būs zināmi precīzi izdevumu aprēķini, kas varētu svārstīties pusotra miljona latu robežās. Savukārt Grēviņš pieļauj, ka būs nepieciešami vismaz trīs miljoni latu.

Akcijas ietvaros Rīgas Zoodārza Akvāriju ēkas zālē šodien tika apbalvoti bērnu zīmējuma konkursa "Uzzīmē ziloni" labākie autori. Uzvarētāji saņēma veltes no Rīgas Zoodārza, kā arī simpātiju balvas no žūrijas locekļiem.

Apbalvošana notika Ulda Klapera un Jāņa Buka ziloņu figūriņu un suvenīru izstādes "1000 ziloņu Zooloģiskajā dārzā" atklāšanas laikā.

Jau ziņots, ka zīmējumu konkursā piedalījās 700 Latvijas skolēnu. 14 žūrijas izvēlēti darbi ir aplūkojami izstādē.

Akcija "Uzdāvini sev ziloni" tika sākta 2004.gada 1.jūlijā, lai veicinātu ziloņu mītnes būvniecību.

Ziloņi Rīgas Zoodārzā nedzīvo kopš 2003.gada oktobra, kad Eiropā lielākais ziloņtēvs Radža un ziloņmāte Rupa no ziloņu turēšanai nepiemērotās 1912.gadā celtās Rīgas ziloņmājas tika pārvesti uz Holandes zoodārziem.

Iecerētā ziloņu mītne paredzēta pieciem sešiem ziloņiem un aizņems vairāk nekā 1,7 hektārus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu