Režisores Poļiščukas jauniestudējums "Mēs" (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien plkst. 16 kinoteātrī "Rīga" tiks prezentēta režisores Gaļinas Poļiščukas vadītajā Teātra observatorijā topošā izrāde pēc Aleksandra Ostrovska drāmas "Negaiss" motīviem "Mēs", kuras pirmizrāde paredzēta 11. aprīlī Nacionālajā teātrī.

Izrādes centrā ir cilvēcisks jeb emocionāls trulums, aprobežotība un nejūtība. "Jo dižākas ir mūsu domas par sevi, jo dziļākā garīgā tumsonībā esam mēs," saka Poļiščuka.

Lugas darbības vieta no nelielas provinces pilsētas pārcelta uz mūsdienām - "Kabanovas modes namu". Ģimenes galva un modes nama īpašniece Kabanova nepieder modes un mākslas pasaulei, tomēr vada modes nama māksliniecisko attīstību. Tur valda provinciālisms, kas nomāc jebkuru citādi domājošo, noliedz progresu un iznīcina radošo garu.

Vara un nauda vienmēr rada likumus un noteikumus pēc savas izpratnes par patieso un skaisto, pakļauj jebkuru māksliniecisko apziņu un diktē savas gaumes vērtības.

Iestudējumā "Mēs" lomas atveidos Rēzija Kalniņa, Karīna Tatarinova, Santa Didžus, Katrīna Podoļska, Gints Bude, Andris Bulis, Artūrs Krūzkops, Džordžs un citi.

Gaļina Poļiščuka ir režisore, kura iestudējusi popularitāti guvušas izrādes "Pūt, vējiņi!" un "Cietsirdīgās spēles" (Nacionālajā teātrī), "Aukstuma potes" (Teātra observatorijā), "Stikla zvērnīca" (Jaunajā Rīgas teātrī), kas iemantojušas latviešu un ārvalstu kritiķu atzinību. 2005.gada septembrī viņa nodibināja Gaļinas Poļiščukas Teātra observatoriju.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu