Notiks Arta Pabrika grāmatas “Politikas mazais leksikons” atvēršanas svētki

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2006. gada 31. martā Latvijas Universitātes Mazajā aulā pulksten 14.00 notiks ārlietu ministra dr. sc. pol. Arta Pabrika grāmatas “Politikas mazais leksikons” atvēršanas svētki. Grāmatu izdevis apgāds "Zvaigzne ABC".

“Šī skaidrojošā vārdnīca jeb leksikons ir neliels mēģinājums pietuvināt lasītājus politiskajiem jautājumiem, kuri ir nodarbinājuši cilvēces prātus, kopš tā organizējusies politiskās sabiedrībās. Sevišķi svarīgi ir veicināt sabiedrības izpratni par politiski filozofiskiem jautājumiem, jo demokrātiska sabiedrība nevar pastāvēt bez politiski izglītotas tautas,” ievadvārdos raksta grāmatas autors.

Izdevumā dots konspektīvs ieskats politisko ideju vēsturē, aplūkoti politikas un politikas zinātnes svarīgākie koncepti un jēdzieni, aplūkotas galvenās starptautisko attiecību doktrīnas un starptautiskās organizācijas.

Politikas leksikons noderēs skolēniem un studentiem, skolotājiem un pasniedzējiem, politiķiem un sabiedriskajiem darbiniekiem, kā arī jebkuram, kurš vēlas labāk saprast politiku un to, kas notiek ap mums un ar mums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu