LTV1 jaunumi septembrī (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

LTV1 septembra programmas dominante - 10. Saeimas priekšvēlēšanu raidījumi. Starts tiks dots arī Dailes teātra 90. jubilejas sezonas atspoguļojumam. No jauna rakursa palūkosimies, kā Latvijai klājas Eiropas Savienībā, bet jaunās sezonas kultūras aktualitātes sāks analizēt raidījums „100 g kultūras”. Gaidāma arī īpašas dokumentālās filmas pirmizrāde. Bet mazos skatītājus, sākot jauno mācību gadu, iepriecinās sevišķi krāsaina programma.

Izvēlies nākotni!”

No 6. līdz 30. septembrim pirmdienās, ceturtdienās un piektdienās plkst. 21.10 tiešraidē būs skatāms priekšvēlēšanu debašu cikls "Izvēlies nākotni!". Tajā paredzēti desmit raidījumi: piecas reģionālās un piecas tematiskās debates. Debates vadīs LTV Ziņu dienesta žurnālisti: Jānis Geste, Gundars Rēders, Miroslavs Kodis, Judīte Čunka, kā arī žurnālisti Zane Peneze, Daina Jāņkalne un Arno Jundze. Raidījumu vadītāju komandā pirmo reizi būs arī reģionālo mediju žurnālisti.

Piektdien, 1. oktobrī, plkst. 21.10 ēterā būs raidījuma “Kas notiek Latvijā?” speciālizlaidums - premjera amata kandidātu debates. Raidījuma autors un diskusijas vadītājs - Jānis Domburs. Raidījums „Jauna nedēļa” līdz 28. septembrim otrdienās plkst. 21.10 analizēs partiju priekšvēlēšanu programmas no ārpolitikas aspekta. Raidījumos būs intervijas ar politisko partiju un politisko partiju apvienību premjera amata kandidātiem. Priekšvēlēšanu tematika ietverta arī LTV ēterā jau esošajos raidījumos. „De facto”, kas ēterā ir svētdienās plkst. 20:40, sižetu līnija “100 krēsli” apkopo un analizē Saeimā ievēlēto politisko partiju darbību. "100. pants”. Vēlēšanu dienā - sestdien, 2. oktobrī, visas dienas garumā LTV Ziņu dienesta veidotie ziņu speciālizlaidumi informēs par vēlēšanu norisi.

Raidījuma “Labrīt, Latvija!” speciālizlaidumā, kas LTV1 programmā būs svētdienas rītā, 3. oktobrī plkst. 9.00, skatītāji varēs uzzināt vēlēšanu rezultātus, ekspertu un novērotāju komentārus un valsts tālāko politisko procesu prognozes.

100 g kultūras”

No 1. septembra ierastajā laikā – plkst. 19:30 – atgriezīsies raidījums „100 g kultūras”.

Sestajā darba sezonā raidījums no pirmdienas līdz ceturtdienai turpinās sekot kultūras aktualitātēm, atainojot notikumus dažādās mākslas jomās, debatējot par situāciju kultūrā krīzes apstākļos un vēstīs par personībām kultūrā. No pirmdienas līdz ceturtdienai studijas sarunās tiks apspriesti un izvērtēti aktuāli kultūras notikumi.

Dailes teātrim - 90

Septembrī Latvijas Televīzija programmā iekļāvusi vairākus raidījumus, atzīmējot Dailes teātra 90. jubilejas sezonu. Tās kulminācija būs 19. novembrī: jubilejas ceremonija tiešraidē no Latvijas Dailes teātra būs skatāma LTV1 ēterā.

No 1. septembra un turpmāk trešdienu vakaros plkst. 00:15 LTV1 programmā iekļauti Dailes teātra aktieru portretraidījumi.

Sestdien, 18. septembrī, plkst. 14:50 skatītāji varēs noskatīties leģendārajai aktrisei Lilitai Bērziņai veltītu LTV videofilmu „Lilita baltā. Lilita melnā”.

Septembrī mēnesī iekļautas arī divas Dailes teātra izrādes. Sestdien, 4. septembrī, plkst. 12.40 - N. Gogoļa „Precības” Mihaila Gruzdova režijā.  Sestdien, 11. septembrī, plkst. 12:45 - Raiņa luga „Jāzeps un viņa brāļi”. 

Latvija un Eiropas Savienība

No 15. septembra līdz 15. oktobrim pēc ziņu izlaiduma “Šodien Latvijā un pasaulē” plkst. 18.25 ar atkārtojumu pēc ziņu raidījuma “Panorāma” plkst. 21.10 LTV1 piedāvās informatīvi dokumentālu sižetu ciklu „iESpēja”. No 17. septembra LTV1 ēterā atgriezīsies raidījums „Eirobusiņš”. Tas būs skatāms piektdienās plkst. 19:00. No 11. oktobra ēterā būs sešu diskusiju raidījumu cikls, kas nosauks un atšķetinās mītus, kas saistīti ar Latvijas dalību ES, un motivēs Latvijas iedzīvotājus meklēt formu savām – Eiropas pilsoņa – interesēm.

Dokumentālās filmas pirmizrāde

No 19. septembra svētdienās plkst. 17.00 būs skatāma izcila daudzsēriju dokumentālā filma „Zeme no putna lidojuma”. Filmas autors ir Janns Artuss Bertrāns – pasaulslavenais dabas fotogrāfs, ar kura darbiem skatītāji Latvijā jau iepazinušies vairākkārt. Viens no viņa izcilākajiem projektiem – dokumentālā filma „Zeme no putna lidojuma”. Viņš pats skaidro, ka cilvēki vienmēr paļāvīgi lūkojušies uz Zemi, vienlaikus vēloties to izprast dziļāk.

Programma mazajiem skatītājiem

Brīvdienās plkst. 8.35 turpināsim sekot animācijas seriāla „Nūnborijs un varenais septītnieks” notikumiem. No 4. septembra brīvdienu rītos plkst. 9.00 ar jaunākajiem notikumiem ēterā atgriezīsies raidījums „Kas Te? Es Te!”

Raidījums bērniem „Kas Te? Es Te!”
Raidījums bērniem „Kas Te? Es Te!” Foto: LTV

Trešdien, 29. septembrī, plkst. 9:55 LTV1 pārraidīs jaunāko filmu ciklā par bērnu drošību „Lai dzīvo bērni 6”. Filma ēterā būs mācību stundu laikā, Izglītības un zinātnes ministrijas organizētās drošības nedēļas ietvaros.

12. septembrī plkst. 15.30 – mākslas filma „Kur pazudis Elvis?”

Filmas galvenie varoņi ir kādas Rīgas skolas 5.b klases audzēkņi. Uzzinājuši, ka viņu klasesbiedrs Elvis jau ilgāku laiku nav skolā, viņi sāk izmeklēšanu uz savu roku, jo tā vien šķiet, ka pieaugušajiem par zēna likteni intereses nav. Draugi aizrautīgi tēlo detektīvus, jo ir gatavi riskēt: drosme ir viņu sabiedrotā. Režisore - Una Celma.

19. septembrī plkst. 15.30 – „Kirikū un zvēri”

Šī ir otrā filma par mazo afrikāņu zēnu Kirikū, kuru Latvijas skatītāji jau iepazina pirms vairākiem gadiem, kad uz ekrāniem iznāca franču režisora un mākslinieka Mišela Oslo animācijas filma „Kirikū un burve”. Kirikū un zvēri” ir četri jauni stāsti par Kirikū piedzīvojumiem, kas norisinās paralēli pirmās filmas notikumiem.

26. septembrī plkst. 15:30 – ASV un Dienvidkorejas animācijas filma „Haizivs ēsma”

Šajā pasaulē dzīvo glītais un drosmīgais zivju puika Pajs. Te viņš satiek savu Kordēliju – apburošu, maigu zivju jaunkundzi. Varētu sākties aizkustinošs mīlas stāsts, bet iejaucas haizivs Trojs, no kura baidās visi rifa iemītnieki. Trojs nolēmis izpostīt Paja un Kordēlijas attiecības, jo viņam nepatīk laimīgas zivis... Tomēr Pajs drosmīgi uzveic visgrūtākos šķēršļus, pierādot, ka prot cīnīties par savu laimi: nekas nav neiespējams, pat ja esi sīka zivtiņa, ko haizivs var apēst vienā kampienā! Režisori - Hovards E. Beikers, Džons Fokss.

Svētdienas vakara filmas

Svētdienu vakaros LTV1 turpinās skatītājiem piedāvāt izcilas biogrāfiskās drāmas. Filmu sākums – plkst. 21:30.

12. septembrī – „Mandelas kundze”

Vēl šogad Lielbritānijā un Francijā tapusī filma ir stāsts par Vinniju Mandelu. Jaunās sievietes dzīve, viņas attieksme pret pasauli un cilvēkiem krasi izmainās, kad viņa apprecas ar brīvības cīnītāju Nelsonu Mandelu. Sekojot Mandelas kundzes liktenim, zīmīgi šķiet filmas sākumā dzirdētie vārdi par sievas lomu ģimenē un tātad – visā dzīvē: sievai jādzīvo vīra ēnā... Kad Nelsonu Mandelu – pārliecinātu cīnītāju pret aparteīdu – arestē un iesloga cietumā, viņa vietā stājas Vinnija Mandela, vēl enerģiskāk un ar lielāku pārliecību iesaistoties pretaparteīda kustībā Dienvidāfrikā...

„Dumpiniece Džeina”
„Dumpiniece Džeina” Foto: publicitātes

19. septembrī - „Dumpiniece Džeina”

Filmas centrā - slavenā „dumpiniece” jeb angļu rakstniece Džeina Ostina. Viņa dzimusi garīdznieka ģimenē, kuras bagātā bibliotēka viņai devusi iespēju iepazīt pasauli un cilvēkus. Tā ir garīgā bagāža, kas veido un stiprina sapni par laimīgu laulību, kuras pamatā ir mīlestība. Kad Džeinai ir 20 gadi, viņa ar cerībām domā par nākotni rakstniecībā. Savukārt vecāki lūkojas, kurš varētu būt vēlams precinieks viņu meitai, lai spētu nodrošināt pietiekami augstu stāvokli sabiedrībā. Džeinai pašai daudzsološa šķiet tikšanās ar Tomu Lefroju, taču abu jauno cilvēku savstarpējās jūtas, izrādās, nav tik liela vērtība, lai to priekšā atkāptos vecāku prasības par izdevīgām laulībām. Abus mīlētājus izšķir uz visiem laikiem, bet Džeinai lemts kļūt par sava laika slavenāko angļu rakstnieci...

26. septembrī – „Leģenda par Begeru Vensu”

Ranulfs Junohs ir labākais golferis Savannā, kuram dzīvē ir šķietami viss, ieskaitot draudzeni Adeli, bagāta zemes īpašnieka meitu. Kad sākas Pirmais pasaules karš, Renulfam nākas doties uz Eiropu, lai piedalītos kaujās... Pēc 15 gadiem viņš atgriežas dzimtajā Savannā. Ir 1930. gads, Adeles tēvs nav spējis pārdzīvot lielo ekonomisko depresiju un izdarījis pašnāvību. Adele nolemj organizēt Savannā plašu golfa turnīru, kā to būtu vēlējies viņas tēvs. Viņa uzaicina piedalīties tajā divus izcilākos tā laika golferus - Bobiju Džonsu un Volteru Hegenu. Cīņa ir par desmit tūkstošiem dolāru. Tomēr pilsētnieki neatlaidīgi pieprasa, lai cīņā piedalītos arī kāds no savējiem. Tā Ranulfs atkal atgriežas pie golfa. Viņam jāatgūst forma, kāda bija pirms piecpadsmit gadiem. Vai izdosies? Tagadējais Ranulfs prot spēlēt tikai kārtis un dzert… Viņš dodas uz savu veco klubu un sāk trenēties. Tad notikumus jau noteic Begers Venss, kurš palīdz Ranulfam atgriezties savu spēku un spēju līmenī…

Romantisko filmu vakari: Rozamundes Pilčeres „Gadalaiki”

Četras svētdienas pēc kārtas – 5., 12., 19. un 26. septembrī plkst. 18:55 – būs skatāma pēc Rozamundes Pilčeres romāna tapusī romantiskā drāma „Četri gadalaiki”.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu