TV spēlei "Es varu būt premjerministrs" - fināls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

26.oktobrī plkst 21.20 LTV1 televīzija demonstrēs spēles "Es varu būt premjerministrs" fināla raidījumu. Spēles piecās kārtās cīņu finālā no desmit atlasītajiem pretendentiem turpinās četri jaunieši - Antoņina Ņenaševa un Kārlis Sils no Rīgas, Edmunds Cepurītis no Amatas novada un Mārtiņš Pūris no Liepājas, informē raidījuma veidotāji.

Finālistiem būs jārisina trīs uzdevumi – jāpamato sava ideja Latvijai, jāpiedalās diskusijā par aktuāliem politikas jautājumiem ar Gundaru Rēderu, kā arī jāuzstājas ar premjerministra Jaungada uzrunu tautai.

Žūrijas locekļi – Ivars Godmanis, politologs Ivars Ījabs un žurnālists Aivars Ozoliņš arī šoreiz izvērtēs finālistu sniegtās atbildes, tomēr spēles uzvarētāju noteiks skatītāju telefonbalsojums.

Gints Grūbe komentē: "Manuprāt, intriga par iespējamo uzvarētāju saglabājas, jo visi finālisti, katrs gan savā ziņā, ir vienlīdz spēcīgi.

Un, tā kā uzvarētāju noteiks skatītāju balsojums, tad jauniešiem atlicis pieredzes cienīga politiķa uzdevums – uzrunāt un pārliecināt savu elektorātu."

Ivars Godmanis, vienīgais no mainīgā žūrijas sastāva, kas vērtējis jauniešus visās atlases kārtās, saka: "Esmu patīkami pārsteigts par raidījuma dalībnieku augsto erudīcijas līmeni un spēju konstruktīvi analizēt, formulēt un izteikt viedokli arī par tā saucamajiem sensitīvajiem jautājumiem, kurus joprojām kā karstu kartupeli mutē viļā jau vairākas politiķu maiņas, sākot no neatkarības atgūšanas brīža. Otrkārt, uzskatu, ka Latvijas politikai jaunu, kreatīvu cilvēku skatījums un vērtējums par aktuālajām problēmām valsts un pasaules politikā un ekonomikā, kā arī laika garam atbilstoši to risinājumi, ir vitāli nozīmīgi.

TV spēles dalībnieku un viņu domubiedru spēkos ir dot šādu pienesumu Latvijas politikai, raidījuma nospraustā latiņa ir augsta, nereti nosakot augstākas prasības nekā šodien pie varas esošiem cilvēkiem. Savukārt katram politiķim jārod iespēja dalīties savā pieredzē un uzklausīt sava darba vērtējumu."

LTV1 spēles "Es varu būt premjerministrs!" uzvarētājs saņems naudas balvu Ministru prezidenta mēneša algas apmērā, ko nodrošina Latvijas Krājbankas Jauniešu Iespēju karte. Raidījumu vadītāja ir žurnāliste Baiba Strautmane.

TV raidījums "Es varu būt premjerministrs" ir licencēts un veidots sadarbībā ar Kanādas sabiedrisko televīziju CanadaBroadcasting Corporation (CBC), pēc DRG TV licences. Šā formāta raidījumi guvuši plašu popularitāti un augstus televīzijas reitingus Kanādā (CBC), Bulgārijā, Lielbritānijā (BBC), Vācijā (ZDF) u.c. 2008. gadā raidījums nominēts starptautiskajai EMI balvai par labāko televīzijas pārraidi izklaides jomā. Spēli producē Jaunās demokrātijas centrs un filmu studija "MistrusMedia" sadarbībā ar LTV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu