Olimpiskais fotoalbums “Latvija Turīnā” (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izdevniecība “Lauku Avīze” sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju laidusi klajā apjomīgu fotoalbumu “Latvija Turīnā”, veltītu Latvijas sportistu sniegumiem Turīnas ziemas olimpiskajās spēlēs.

Fotoalbums īpašs ar to, ka lasāms vienlaicīgi divās valodās – latviešu un angļu, šādi paverot iespējas iepazīt mūsu sportistu gaitas Turīnas ziemas olimpiādē arī ārvalstu viesiem un sporta interesentiem.

Itālijas sniegotie kalni un olimpiādes īpašā gaisotne, pilsētas noskaņas, sportiskais gars un emocijas, dažādu valstu karogi un himna, Latvijas sportistu sniegums un līdzjutēju atbalsts. Spēļu atklāšanas un noslēguma ceremonijas... To visu izdevies iemūžināt vairāk nekā 400 fotoalbuma “Latvija Turīnā” attēlos, kas papildināti ar komentāriem un olimpisko spēļu rezultātiem.

Pateicoties grāmatas autoru radošajai komandai, “Latvijas Avīzes” sporta žurnālistiem Jānim Matulim un Egīlam Jurisonam, fotogrāfam Zigismundam Zālmanim, māksliniekam Intam Vilcānam un tulkotājai Elita Arājai ir tapusi viena no retajām vēsturiskajām liecībām par latviešu sportistu gaitām pasaules lielākajā sporta forumā – Olimpiskajās spēlēs.

Fotogrāfs Zigismunds Zālmanis, neraugoties uz dažādu sacensību norises vietu lielajiem attālumiem, kuri bija jāpārvar neiespējami īsos laikos, paspēja iemūžināt visu Latvijas sportistu sniegumus, līdzjutēju emocijas un Turīnas dabas skatus. Kopumā no vairākiem tūkstošiem Zigismunda Zālmaņa fotogrāfiju grāmatā ievietotas ap 400. Fotoalbumā izmantotas Viestura Serdāna un aģentūras EPA/A.F.I. fotogrāfijas.

“Turīnas spēles diemžēl jau ir vēsture. Šis fotoalbums palīdzēs to saglabāt gan sportistiem un skatītājiem, gan nākamajām paaudzēm,” - tā par jauno grāmatu Aldons Vrubļevkis, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents.

Kopš šodienas fotoalbums pieejams grāmatnīcās visā Latvijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu