Rīgā trīs koncertus sniegs lietuviešu džeza trio «The Schwings»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgā trīs koncertus sniegs lietuviešu džeza trio «The Schwings», informē apvienība «Wise Music Society». 16. oktobrī mūziķi viesosies klubā «Pulkvedim neviens neraksta», 17. oktobrī - folkklubā «Ala Pagrabs» un 18. oktobrī - bārā «Cheers!».

Kā stāsta koncertu rīkotāji, «The Schwings» ievedīs klausītāju agrīnajos 20. gadsimta 30. gados. Grupa spēlē svinga, «gypsy» un «hot jazz» žanrā. Improvizācija siltajos, akustiskajos, ritmos balstītajos toņos ir šo žanru stūrakmens. Trio repertuārs ietver oriģinālkompozīcijas, Django Reinharda, Djūka Elingtona, Sidneja Bečeta interpretācijas un citu tā laikmeta mūziku. Instrumentālisti ir jaunās paaudzes džeza mūziķi, kuri aktīvi uzstājas Lietuvā un ārpus tās. Rīgā viņi viesosies otro reizi.

Koncertu apmeklējums būs bez maksas.

Apvienību «Wise Music Society» ir dibinājuši mūzikas teorētiķi un praktiķi, entuziasti, kuriem piemīt zināšanas, izglītība, pieredze un izpratne par džeza, fanka un citu žanru virzību, kā arī vēlme un iespējas īstenot ieceres, ieguldot Latvijas mūzikas vides attīstībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu