Mākslas centrs «kim?» atstāj telpas Spīķeros

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Strokins

Laikmetīgās mākslas centrs «kim?» pēc sešiem Spīķeru kvartālā pavadītiem gadiem septembrī gatavojas atvērt jaunas un plašākas izstādes telpas Rīgā, informē mākslas centrā.

No marta «kim?» komanda pievienosies «Nordic Club House» biznesa klubam un koprades telpai, kas sevī apvieno dažādu nozaru uzņēmējus un profesionāļus, nodrošinot atvērtu biznesa vidi un piedāvājot telpas darbam, sanāksmēm un sarunām.

«Kim?» biroja jaunā adrese būs Kalēju ielā 3. Savukārt izstāžu zāles telpu atrašanās vieta būs zināma septembrī.

Laika periodā līdz septembrim «kim?» ar izstādēm un notikumiem, tai skaitā lekcijām, performancēm, filmu seansiem un citu formātu norisēm viesosies mākslas un kultūras organizācijās Rīgā, Latvijas reģionos un ārzemēs.

«Sešu gadu laikā «kim?» no aizraujošas iniciatīvas ir izaudzis par vārdu, kas parāda, ka šeit un tagad laikmetīgā māksla ir iespējama un kā to izspēlēt, sekojot pašu spēkiem radītiem spēles noteikumiem. Lai arī mūsu publikai «kim?» līdz šim ir asociējies ne tikai ar noteiktu saturu, bet arī ar konkrētu vietu, esam saistošu transformāciju priekšā. Vēl pirms jaunā, svaigā starta un telpu atvēršanas rudenī «kim?» nosaukumā ietvertais urdošais jautājums - kas ir māksla? - sevi pieteiks teātrī Rīgas centrā, aizgājušo periodu mākslas muzejā reģionā, koprades telpā Vecrīgā, villā Romā un citur,» stāstīja «kim?» programmas direktore Zane Onckule.

«Kim?» mītnes vietā Spīķeru kvartālā no 2009. līdz 2016. gadam radītas vairāk nekā 130 izstādes ar latviešu un ārvalstu mākslinieku un kuratoru dalību, kā arī organizēti vismaz 80 publiski pasākumi. Atrodoties Spīķeros, aizsākti vairāki ilgtermiņa projekti. To vidū ir par «kim?» darbības neatņemamu daļu kļuvusī publikāciju sērija, bērnu un jauniešu izglītības programma, kā arī «kim? Rezidences Balva» un «kim?» starptautisko izstāžu programma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu