Vatikāns "tiesās" "Da Vinči kodu" (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vatikāna rīkotā konferencē, kas trešdienas vakarā sāksies Romā, "tiesas priekšā" tiks saukts Dena Brauna romāns "Da Vinci Code" ("Da Vinči kods"). Paredzēts, ka baznīcas "prokurori" norādīs uz neskaitāmajām faktu kļūdām, kuras pieļāvis romāna autors.

"Mēs sniegsim pārdomātu, bet spēcīgu atbildi kļūdām kristīgās ticības jautājumos, kas atrodamas "Da Vinči kodā"," laikrakstam "La Repubblica" pavēstīja monsinjors Serdžo Lanca.

Viena no nopietnākajām kļūdām, kuru, baznīcasprāt, pieļāvis Brauns, ir viņa sniegtā Da Vinči gleznas "Pēdējās vakariņas" interpretācija. Rakstnieks apgalvo, ka tēls, kas gleznā redzams pa labi no Jēzus Kristus, ir Marija Magdalēna, nevis apustulis Jānis. Vatikānu neapmierina arī romāna pamatā liktā sazvērestības teorija, kas apgalvo, ka Romas katoļu baznīca slēpusi patieso stāstu par Jēzu, tai skaitā viņa laulības ar Mariju Magdalēnu.

Romāns tika publicēts 2003.gadā, un līdz šim visā pasaulē pārdoti 60 miljoni grāmatas eksemplāru. Nesen uz ekrāniem parādījās arī pēc tā motīviem uzņemta filma, kurā galveno lomu spēlē Toms Henks.

"Tiesas priekšā" tiks saukta arī itāliešu žurnālista Korrādo Audžiasa grāmata "Inchiesta su Gesu" ("Pētījums par Jēzu"), kurā apgalvots, ka augšāmcelšanās ir apustuļu izdoma, bet daļa Jēzus mācekļu bijuši aktīvi homoseksuālisti.

"Esmu pārliecināts, ka ikviens, tai skaitā baznīca, drīkst kritizēt un apspriest šādus delikātus jautājumus," laikrakstam "La Repubblica" izteicās Audžiass. "Bet es nepieņemu to, ka baznīca pieprasa monopolu uz Jēzu, jo viņš ir vēsturiska persona, kas pieder visai cilvēcei."

Savukārt monsinjors Romāno Penna, Bībeles eksperts, kas pasniedz Svētā krēsla universitātē Romā, uzskata, ka nedrīkst Jēzu nodalīt "no to ticības, kas saglabājuši atmiņas par viņu".

"Tie, kas to dara, vilto viņa tēlu un autentiskumu," uzsvēra Penna.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu