«Lielajā dzintarā» izskanēs koncerts «Mozart & Mozart»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Koncertzālē «Lielais dzintars» 20. februārī izskanēs Volfganga Amadeja Mocarta mūzikai veltīts koncerts «Mozart & Mozart», informē koncerta organizatori.

Koncertā uzstāsies soprāns Elīna Šimkus, kamerorķestris «Sinfonietta Rīga» un Rīgas Doma zēnu koris diriģenta Mārtiņa Klišāna vadībā. Mūziķi atklās Mocarta mūzikas daudzās šķautnes, atskaņojot gan viņa garīgo mūziku, gan uvertīras un ārijas no viņa operām «Burvju flauta», «Karalis - gans» un «Figaro kāzas».

Šimkus pēdējos gados pievērsusies tieši baroka un agrīnā klasicisma mūzikai. Par to liecina arī viņas nesenie panākumi, dziedot Mocarta agrīnākās operas iestudējumā Milānā. Organizatori norāda, ka kamerorķestra komandu raksturo degsme un vitalitāte apvienojumā ar izzināšanas prieka dzirksti, augstu profesionalitāti un aizrautību, savukārt Rīgas Doma zēnu koris ir viens no visaktīvāk koncertējošajiem kolektīviem, kura devums novērtēts arī ar Lielo Mūzikas balvu. Patlaban koris piedalās vairākos Latvijas Nacionālās operas uzvedumos.

Dienu pirms koncerta, 19. februārī, koncertzālē «Lielais dzintars» norisināsies otrā radošo industriju konference «Subject: Creativity», kurā būs iespējams dzirdēt 20 lektoru stāstus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu