Harisons Fords varētu saņemt kompensāciju par salauzto kāju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Pret zinātniskās fantastikas filmas «Star Wars: The Force Awakens» («Zvaigžņu kari: Spēks mostas») veidotājiem ierosināta lieta par filmēšanas laukumā notikušu negadījumu, kurā aktieris Harisons Fords salauza kāju. Kā jau ziņots, Fords 2014. gada jūnijā savainojās «Pinewood» kinostudijā. Aktiera kājai trāpīja metāla durvis.

Lielbritānijas valdības aģentūra HSE ierosinājusi lietu pret producentu kompāniju «Foodles Production», kas atrodas kinostudijas «Disney» pakļautībā.

Fords pēc negadījuma tika nogādāts slimnīcā, kur viņam veica operāciju. Filmas uzņemšana aizkavējās par dažām nedēļām, kamēr Fords izveseļojās.

«Likums paredz, ka darba devējiem jāaizsargā darbinieki. Tas attiecas gan uz filmēšanas laukumu, gan rūpnīcas zāli,» sacīja HSE pārstāve.

Producentu kompānijas tiesāšana sāksies maijā.

Harisons Fords jaunākajā «Zvaigžņu karu» filmu sērijas daļā «Spēks mostas» («Star Wars: The Force Awakens»)
Harisons Fords jaunākajā «Zvaigžņu karu» filmu sērijas daļā «Spēks mostas» («Star Wars: The Force Awakens») Foto: Ekrānuzņēmums

«Aktieru un uzņemšanas komandas drošība vienmēr bijusi mūsu prioritāte,» uzsvēra «Foodles Production» pārstāvis. «Mēs pilnībā sadarbojāmies ar HSE izmeklētājiem un esam vīlušies par pieņemto lēmumu.»

«Star Wars: The Force Awakens» pašlaik ir trešā visu laiku pelnošākā filma. Tās kases ieņēmumi no biļešu tirdzniecības kinoteātros pārsniedz divus miljardus ASV dolāru (1,8 miljardus eiro).

«Pinewood» studijā jau sākusies turpinājuma uzņemšana. «Star Wars» sāgas astotā filma iznāks 2017. gada decembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu