Sāksies ziemas gaisa balonu festivāls «Love Cup 2016»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šodien Jēkabpilī un tai līdzās esošajos Salas, Krustpils un Viesītes novados sāksies ziemas gaisa balonu festivāls «Love Cup 2016», kas būs arī mēģinājums sasniegt jaunu pasaules Ginesa rekordu, aģentūru LETA informēja biedrības «Sky Amazons» valdes priekšsēdētāja Inga Ūle.

Festivāls vienkopus pulcēs 30 vadošos gaisa balonu pilotus. Viņu vidū būs arī pilots Leonīds Tjuhtajevs, kurš pirms nepilna gada, pārlidojot pāri Klusajam okeānam, uzstādīja divus jaunus pasaules rekordus - garāko un ilgāko lidojumu ar gaisa balonu.

Dalībnieku vidū būs arī viens no pirmajiem Lietuvas gaisa balonu pilotiem un instruktoriem Romāns Mikeļevičs, kurš savā turpat 30 gadus ilgajā gaisa kuģotāja karjerā ar gaisa balonu vizinājis arī visā pasaulē pazīstamo britu biznesa magnātu, holdinga «Virgin Group» un aviosabiedrības «Virgin» īpašnieku Ričardu Brensonu.

Festivāla kulminācija notiks 14.februārī, kad, laulājoties lidojuma laikā gaisa balonā, 50 pāri centīsies sasniegt pasaules Ginesa rekordu «Vislielākais lidojumā gaisa balonā vienlaikus salaulāto pāru skaits». Ginesa rekords ir pieteikts un ar nosaukumu «Largest airborne wedding» oficiāli reģistrēts pasaules Ginesa rekorda organizācijā.

Atbilstoši Civilās aviācijas aģentūras (CAA) izsniegtajai atļaujai dažādo izmēru gaisa baloni debesīs virs Jēkabpils un tai līdzās esošā Krustpils, kā arī Salas un Viesītes novada lidos visas festivāla dienas - no šodienas līdz 14.februārim. Tādējādi būs gādāts, lai gaisa balonus debesīs varētu redzēt iespējami daudz vietējo iedzīvotāju maksimāli plašā diapazonā.

Savukārt, iestājoties tumsai, gaisa baloni skatītājus priecēs ar vakara spīdēšanu un atsaites lidojumiem, turklāt visi festivāla programmā paredzētie atsaites lidojumi apmeklētājiem būs nodrošināti bez maksas.

Ziemas gaisa balonu festivāla organizatori gan uzsver, ka pirmais un svarīgākais uzdevums ir drošība, tāpēc katra iecerētā aktivitāte tiks īstenota tikai tad, ja meteoroloģiskie apstākļi ļaus to veikt droši. Nelabvēlīgu laikapstākļu gadījumā aktivitātes ar gaisa baloniem var mainīt norises vietu vai tikt atceltas.

Lidojumus ar gaisa balonu varēs vērot gan klātienē, gan tiešraidēs vietnēs «straume.lmt.lv» un «TVnet.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu