Berlīnes kinofestivālu atklās ar brāļu Koenu filmu «Sveicināts, Cēzar!»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ceturtdienas vakarā ar brāļu Džoela un Ītena Koenu filmu «Hail, Caesar!» (Sveicināts, Cēzar!) tiks atklāts 66.Berlīnes kinofestivāls. «Oskaroto» režisoru jaunākajā kinolentē atspoguļots Holivudas «zelta laikmets». Tajā spēlē aktieri Džordžs Klūnijs, Džošs Brolins, Ralfs Fainss, Skārleta Johansone, Tilda Svintone un Čenings Tatums.

Tā būs otrā reize, kad Berlīnes kinofestivāls atklāts ar brāļu Koenu filmu. 2011. gadā festivāls sākās ar Koenu dramatisko vesternu «True Grit» («Īstenā drošsirdība»).

Savukārt Koenu kinolente «The Big Lebowski» («Lielais Lebovskis») cīnījās par Berlināles galveno balvu - «Zelta lāci».

Festivālā 11 dienu laikā tiks izrādītas aptuveni 400 filmas.

Pasākumu apmeklēs tādas kino industrijas zvaigznes kā Spaiks Lī, Džuliana Mūra, Kolins Fērts, Kirstena Dansta un Nikola Kidmena.

Šogad Berlināles žūrijas priekšsēdētāja ir trīskārtējā «Oskara» balvas laureāte Merila Strīpa. Uzvarētāju izvēlēsies no konkursa programmā iekļautajām 18 kinolentēm, ko uzņēmuši režisori no ASV, Francijas, Bosnijas un Hercegovinas, Lielbritānijas, Ķīnas un Vjetnamas.

Brāļi Koeni ir kinorežisoru komanda jau vairāk nekā 30 gadus. Viņi saņēmuši prestižākos kino industrijas apbalvojumus, tai skaitā «Oskarus» par 1996.gada filmu «Fargo» un 2007. gada «No Country for Old Men», kā arī Kannu kinofestivāla galveno balvu «Zelta palmas zaru» par 1991.gada kinolenti «Barton Fink».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu