Itāļi kritizē premjeru par kailstatuju aizklāšanu Irānas prezidenta vizītes laikā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Itālijas premjerministrs Mateo Renci ir izpelnījies kritiku par kailo romiešu statuju aizsegšanu Romas Kapitolija muzejā, lai Irānas prezidenta Hasana Ruhani vizītes laikā neaizvainotu augstā viesa reliģiskās jūtas. Tomēr opozīcija un komentētāji pārmeta premjerministram, ka viņš ir pārcenties, mēģinot izdabāt savam viesim.

Kreisā un labējā spārna politiķi norādīja, ka Renci preses konferencē ne tikai gandrīz nav pieminējis Irānas cilvēktiesību situāciju, bet arī «atteicies» no Itālijas kultūras identitātes, slēpjot kailo sieviešu statujas.

«Cieņa pret citām kultūrām nevar un nedrīkst nozīmēt savas [kultūras] noliegšanu,» uzsvēra Itālijas parlamenta deputāts Luka Skveri, kas pārstāv bijušā premjerministra Silvio Berluskoni vadīto labēji centrisko partiju «Forza Italia» («Uz priekšu, Itālija!»).

Parlamenta deputāte Barbara Saltamartīni, kas pārstāv labējo «Ziemeļu līgu», paziņoja, ka statuju aizklāšana esot «padevības akts», bet šīs partijas līderis Mateo Salvīni tīmekļa vietnē «Facebook» atzinis, ka notikušais ir kaut kas «traks».

Pēc Irānas lūguma pusdienu ēdienkartē netika iekļauts vīns.

Renci ar līdzīga veida kritiku saskārās arī pērn, kad Apvienoto Arābu Emirātu kroņprinča vizītes laikā viņš Florencē lika aizklāt gleznas, kurās ir attēloti kaili cilvēki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu