«Variety» nopeļ rasu daudzveidības trūkumu Holivudā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV kinoindustrijas žurnāls «Variety» otrdien nopēlis Holivudas kinostudijas, producentus un medijus par to, ka kino nozarē nepastāv pietiekami liela rasu un etniskā daudzveidība. Rakstā «Shame on us» («Mums jānokaunas») izdevums aicina nodrošināt lielāku daudzveidību kino industrijā, jo jau otro gadu pēc kārtas ASV Kinoakadēmijas balvām aktierspēles kategorijās tika izvirzīti tikai baltādaini aktieri.

«2015. gadā Amerikas gadsimtiem ilgā cīņa par cilvēktiesībām bija centrēta uz policijas vardarbību. Pārāk bieži tika nošauti neapbruņoti melnādainie pilsoņi,» teikts rakstā. «Šogad valsts cīņai par identitāti un iekļaušanu ir jauns fokuss - Holivuda

ASV Kinoakadēmija piektdien solīja «vēsturisku rīcību», lai līdz 2020. gadam būtu dubultots minoritāšu un sieviešu skaits organizācijas locekļu vidū. Taču «Variety» norāda, ka problēma esot daudz plašāka par viendabīgo Kinoakadēmijas balsotāju sastāvu.

«Holivudas studiju hierarhija ir kā ekskluzīvs klubs, kurā galvenie ir baltie vīrieši un viena baltā sieviete. Lielajām talantu aģentūrām tikpat kā nav nekādu minoritāšu partneru. Un mediji, kas par to visu raksta, tostarp arī «Variety», pieņem darbā ļoti nedaudzus etnisko minoritāšu pārstāvjus,» skaidro žurnāls.

«Variety» žurnālisti intervēja trīs no sešām Holivudas lielākajām kinostudijām, kuras piekrita apspriest problēmu.

«Mums vajag dažādus darbiniekus, kas atspoguļotu sabiedrībā pastāvošo daudzveidību. Mēs pie tā strādājam,» norāda «Walt Disney Studios» priekšsēdētājs Alans Horns.

ASV trīs lielākās melnādainos pārstāvošās organizācijas «National Urban League», «National Action Network» un «National Coalition on Black Civic Participation» paziņoja, ka esot izteikušas vēlmi tikties ar ASV Kinoakadēmijas pārstāvjiem.

«Balvu nominācijas veicina lielākus kases ieņēmumus. Potenciāls gūt lielus ieņēmumus nosaka, vai filmas projekts vispār tiks apstiprināts,» uzsver organizācijas. «Ja Kinoakadēmija nepārraus apburto loku, tā riskē kļūt nesvarīga.»

Tiesa, viena no melnādainajām aktrisēm - Vūpija Goldberga (Whoopi Goldberg), kura savulaik saņēmusi «Oskaru», uzskata, ka problēma nav Akadēmijā. «Ja viss būtu slikti, tad man neiedotu «Oskaru»,» viņa izteikusies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu